Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski premijer Vladimir Putin napao je u telefonskom razgovoru na državnoj televiziji američku politiku koju je okrivio za smrt libijskog diktatora Moamera Gadafija, prenosi The Telegraph.


Uz žestoko kritiziranje interesa Bijele kuće u Libiji, ruski premijer okomio se na američkog senatora i bivšega republikanskog predsjedničkog kandidata Johna McCaina te ga prozvao 'ludim' jer se usudio kritizirati trenutačnu situaciju u Rusiji. 'McCain se borio u Vijetnamu. Mislim da ima dovoljno krvi miroljubivih građana na rukama. Mora da mu je nemoguće živjeti bez tih odvratnih scena', jedna je od izjava koje je Putin bez ustručavanja izgovorio u eteru.

Vezani članci Umro patrijarh Irinej Preminuo srpski patrijarh Irinej, imao je koronavirus Konferencija za medije PU Varaždinske - 1 Policija riješila ubojstvo muškarca nestalog 2018.: "Podignuta prijava protiv 3 počinitelja, za jednim će se raspisati tjeralica"

Bio je to žestok odgovor na pitanje voditelja koji je bivšeg agenta KGB-a tražio da komentira post koji je McCain objavio na Twitteru, u kojem piše upozorenje upućeno Putinu da mu slijedi arapsko proljeće u vlastitoj zemlji. Također je izjavio kako su Amerikanci u Libiju poslali vlastite vojne snage koje su ubile Gadafija bez istrage i suda.

Prošlog tjedna Putin je optužio američku državnu tajnicu Hillary Clinton da je izražavanjem sumnje u legitimnost parlamentarnih izbora u Rusiji potakla postizborne prosvjede u zemlji.

Pentagon je odbacio sve optužbe ruskog premijera nazvavši ih smiješnima. (Agencija VLM)