Ruski predsjednik Vladimir Putin voli nakon ozbiljnih političkih pregovora ozbiljno i trenirati. Toliko ozbiljno da zaradi i ozljedu pa mu je to pošlo za rukom tijekom judo sparinga nakon jednog bacanja partnera na tlo.

Galerija


Putin je na trening došao s triateralnog razgovora u Sočiju, koje je vodio s turskim i sirijskim kolegama, Recepom Tayyipom Erdoganom i Bašarom al-Asadom. Partner ruskom predsjedniku na ozbiljnom treningu nije bio bilo tko, već olimpijski judo prvak iz 2016. godine, Beslan Mudranov.

Vezani članci Koronavirus u Rusiji U Rusiji otkriven prvi slučaj engleskog soja korone: Donio ga putnik koji se vratio iz Velike Britanije Političko-obavještajni skandal u Rusiji Istraživala trovanje Putinova kritičara pa završila u zatvoru: "Zdravo svima, kamera je razbijena, kucaju mi na vrata..."

Putin se zapravo pridružio nacionalnom judo timu na treningu, a ozljedu je zaradio, kako je novinarima kasnije rekao, zbog povišenog adrenalina. Novinarima je rekao da mu je trening pomogao u podizanju raspoloženja, što samo znači da je prethodni sastanak i razgovor o stanju o Siriji bio, najblaže rečeno, manje ugodan.

"To je dobro poznata medicinska činjenica: osobi koja vježba podiže se razina adrenalina pa mu se tako popravlja i raspoloženje i onda imate drugačiji pogled na svijet oko sebe. Mogu reći kako mi je to vjerojatno pomoglo da se vratim u stvarnost", pojasnio je Putin, a prenosi Sputnik.

Putin je u sparingu ozlijedio prst, ali je trening odradio do kraja.

Snimku treninga i trenutka u kojem se ruski predsjednik ozljedio možete pogledati OVDJE.