Ruski predsjednik Vladimir Putin voli nakon ozbiljnih političkih pregovora ozbiljno i trenirati. Toliko ozbiljno da zaradi i ozljedu pa mu je to pošlo za rukom tijekom judo sparinga nakon jednog bacanja partnera na tlo.

Galerija


Putin je na trening došao s triateralnog razgovora u Sočiju, koje je vodio s turskim i sirijskim kolegama, Recepom Tayyipom Erdoganom i Bašarom al-Asadom. Partner ruskom predsjedniku na ozbiljnom treningu nije bio bilo tko, već olimpijski judo prvak iz 2016. godine, Beslan Mudranov.

Vezani članci Vladimir Putin Stručnjak objasnio veliku Putinovu slagalicu za Rusiju poslije 2024.: Neće biti ni predsjednik, ni premijer, ali ostaje na vrhu Godišnja konferencija za novinare Vladimira Putina Cijela ruska vlada podnijela ostavku, poznato tko će zamijeniti Medvedeva: Putin predložio novog premijera

Putin se zapravo pridružio nacionalnom judo timu na treningu, a ozljedu je zaradio, kako je novinarima kasnije rekao, zbog povišenog adrenalina. Novinarima je rekao da mu je trening pomogao u podizanju raspoloženja, što samo znači da je prethodni sastanak i razgovor o stanju o Siriji bio, najblaže rečeno, manje ugodan.

"To je dobro poznata medicinska činjenica: osobi koja vježba podiže se razina adrenalina pa mu se tako popravlja i raspoloženje i onda imate drugačiji pogled na svijet oko sebe. Mogu reći kako mi je to vjerojatno pomoglo da se vratim u stvarnost", pojasnio je Putin, a prenosi Sputnik.

Putin je u sparingu ozlijedio prst, ali je trening odradio do kraja.

Snimku treninga i trenutka u kojem se ruski predsjednik ozljedio možete pogledati OVDJE.