Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad u Jeruzalemu

VIDEO Uznemirujuće! Ovo je trenutak u kojem su napadači počeli pucati po autobusnoj stanici: Ubili su troje, ranili šestero ljudi

Screenshot
Screenshot Foto: X/oliaklein
Napadači su ubijeni, a još se ne zna tko stoji iza napada.

Broj mrtvih u napadu na autobusnom kolodvoru u Jeruzalemu u četvrtak ujutro popeo se na tri jer je još jedna starija žrtva podlegla ozljedama, javljaju izraelski mediji.

Ranije je objavljeno da su poginuli 24-godišnjakinja i muškarac 70-ih godina. Ima još šest ozlijeđenih.

Pročitajte i ovo Rat Izrael i Palestina Razgovori Mir će potrajati još jedan dan, na Bliski istok treći put stiže Antony Blinken

Pročitajte i ovo Henry Kissinger Savjetnik predsjednika Preminuo Henry Kissinger, kontroverzni američki diplomat i stručnjak za vanjsku politiku

Izraelski ministar vanjskih poslova rekao je da su dva teško naoružana napadača ubijena. Još se ne znaju detalji o tome tko su oni bili.

Ne zna se tko stoji iza napada.

Dvojica palestinskih napadača otvorila su vatru na autobusnoj postaji tijekom jutarnje gužve na ulazu u Jeruzalem.

"Dvojica terorista u vozilu naoružana vatrenim oružjem pucala su prema civilima na autobusnoj stanici, a zatim su ih neutralizirale sigurnosne snage i obližnji civil", rekla je izraelska policija.

Napadači su došli iz istočnog Jeruzalema, rekao je novinarima na mjestu događaja zapovjednik jeruzalemske policije Doron Turgeman.

Pročitajte i ovo Ilustracija istječe rok Važna obavijest za umirovljenike: Ovo morate učiniti da dobijete jednokratnu naknadu

Brojna vozila hitne pomoći i policije okupila su se na ulici punoj jutarnjih putnika, a policija je rekla da pretražuje područje kako bi bila sigurna da nema drugih napadača.

Američki veleposlanik u Izraelu osudio je pucnjavu.

Pročitajte i ovo Zlata Hrvoj-Šipek, glavna državna odvjetnica nakon debakla s Agrokorom Tko će naslijediti Zlatu Hrvoj Šipek na čelu DORH-a? Raspisan je natječaj

Pročitajte i ovo Marko Lončarević, prometnik vlakova Sve ispričao za Dnevnik Nove TV Ovo je heroj koji je u zadnji tren zaustavio vlak koji je iskliznuo iz tračnica: "Nisam puno razmišljao. To je bio jedini način"

"Gnjusan teroristički napad jutros u Jeruzalemu. Nedvosmisleno osuđujemo takvo brutalno nasilje", rekao je veleposlanik Jack Lew.

Izraelski ministar nacionalne sigurnosti Itamar Ben Gvir kaže da su dvojica napadača u Jeruzalemu pripadnici Hamasa i da su bili stanovnici istočnog Jeruzalema.

"To su očito Hamasovi operativci, koji ovdje govore s dva glasa, jednim glasom takozvanog prekida vatre i drugim glasom terora", rekao je Gvir u obraćanju novinarima na mjestu napada.

Dodao je da napad pokazuje važnost podjele oružja civilima u Izraelu.

Nasilje se dogodilo kada su Izrael i Hamas u četvrtak u posljednji trenutak postigli dogovor o produljenju šestodnevnog prekida vatre u Gazi za još jedan dan kako bi pregovarači mogli nastaviti raditi na dogovorima o zamjeni talaca držanih u obalnoj enklavi za palestinske zatvorenike.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene