Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon debakla s Agrokorom

Tko će naslijediti Zlatu Hrvoj Šipek na čelu DORH-a? Raspisan je natječaj

Aktualno Galerija Zlata Hrvoj-Šipek, glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, glavna državna odvjetnica Foto: Goran Mehkek / CROPIX Traži se nova državna odvjetnica - 3 Traži se nova državna odvjetnica - 3 Foto: DNEVNIK.hr Traži se nova državna odvjetnica - 2 Traži se nova državna odvjetnica - 2 Foto: DNEVNIK.hr Traži se nova državna odvjetnica - 1 Traži se nova državna odvjetnica - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Zlata Hrvoj-Šipek, glavna državna odvjetnica, na sjednici saborskog Odbora za pravosuđe - 1 Galerija 1/6 >>
Hrvatska traži novog glavnog državnog odvjetnika. Zlati Hrvoj Šipek uskoro istječe mandat i ne može se više kandidirati pa se sada traži njezin nasljednik.

Javni poziv za podnošenje prijava objavilo je u srijedu u Narodnim novinama - Državno odvjetničko vijeće.

U javnom pozivu koji je objavljen u Narodnim novinama 29. studenoga Državnoodvjetničko vijeće pozvalo je kandidate da svoje prijave podnesu u roku od 30 dana.

Za šefa Državnog odvjetništva uvjet je diploma prava i pravosudni ispit te 15 godina iskustva kao pravosudni dužnosnik, odvjetnik, javni bilježnik ili sveučilišni profesor pravnih znanosti.

U obzir dolazi i "ugledni pravnik" s najmanje 20 godina radnog iskustva koji se "dokazao svojim stručnim djelovanjem na određenom pravnom području, kao i stručnim i znanstvenim radovima".

Uz životopis, diplome i dokaz o hrvatskom državljanstvu kandidati moraju priložiti i uvjerenja o obnašanju ranijih dužnosti te 'nekažnjavanju', ali i program rada.

Pročitajte i ovo Antun Golubović i Tin Kovačić Tko dolazi na sastanak u Zagreb? Novi proboj bolesti, najavljeno eutaniziranje gotovo 600 svinja, prosvjednici jednog od njih nazvali izdajnikom

Kandidat koji u trenutku prijave na oglas ne obnaša državnoodvjetničku dužnost prijavi treba priložiti i pisanu vlastoručno potpisanu izjavu kojom daje suglasnost za provođenje sigurnosne provjere, stoji u javnom pozivu Državnoodvjetničkog vijeća.

To će tijelo kandidature proslijediti Vladi RH koja će Saboru predložiti imenovanje novog glavnog državnog odvjetnika na rok od četiri godine. Za izbor je potrebna natpolovična većinu, odnosno najmanje 76 zastupničkih glasova.

Pročitajte i ovo Milivoj Špika i Marko Biočina OBEĆANJE VLADE Dio umirovljenika nezadovoljan najavom Vlade o usklađivanju mirovina: "Bliži se superizborna godina pa slijedi superigrokaz"

Prva žena na čelu DORH-a, Zlata Hrvoj Šipek, izabrana je za glavnu državu odvjetnicu u svibnju 2020. nakon što je njen prethodnik podnio ostavku kada se otkrilo da je bio član masonske lože.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Aktualno Novi proboj bolesti, najavljeno eutaniziranje gotovo 600 svinja, prosvjednici jednog od njih nazvali izdajnikom Antun Golubović i Tin Kovačić Antun Golubović i Tin Kovačić Foto: DNEVNIK.hr Antun Golubović, Predsjednik Odjela za svinjogojstvo HPK-a Antun Golubović, Predsjednik Odjela za svinjogojstvo HPK-a Foto: DNEVNIK.hr Tin Kovačić, novinar Tin Kovačić, novinar Foto: DNEVNIK.hr Ministarstvo i prosvjednici za istim stolom? Ministarstvo i prosvjednici za istim stolom? Foto: DNEVNIK.hr Hoće li se seljaci odazvati? - 1 Hoće li se seljaci odazvati? - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Hoće li se seljaci odazvati? - 2 Hrvatska Novi proboj bolesti, najavljeno eutaniziranje gotovo 600 svinja, prosvjednici jednog od njih nazvali izdajnikom 1/8 >>
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene