Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uginula kraj luke Varne

Ptica s virusom ptičje gripe otkrivena u Bugarskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi slučaj ptičje gripe u Europskoj uniji u zadnjih godinu dana.

Bugarske vlasti objavile su u četvrtak da je kraj luke Varne na Crnome moru pronađena uginula ptica, a pretrage su pokazale da je bila zaražena smrtonosnim virusom ptičje gripe H5N1. Ministarstvo poljoprivrede objavilo je da je testiranje uginuloga običnog škanjca provedeno na državnome centru za veterinu.

Pročitajte i ovo NATO Ciljevi su u Ukrajini NATO: "Pad ruskog drona u Rumunjskoj nije namjerni napad" Rumunjska policija, ilustracija POTRAGA ZA TIJELOM Strava u Rumunjskoj: Pronašli izgrizenu ruku kraj rijeke, doznali da je riječ o ubojici

Drugih slučaja veoma patogenog soja H5N1 virusa ptičje gripe zasad nema, ali farmeri su upozoreni na opasnost da divlje ptice i selice prenesu tu bolest. Prije dva tjedna izbila je epidemija ptičje gripe među peradi u dvorištu u jednom selu u susjednoj Rumunjskoj, ali sva je ta perad ubijena.

Europska komisija objavila je da je riječ o prvom slučaju ptičje gripe u Europskoj uniji u zadnjih godinu dana, od potvrđenog slučaja zaražene divlje patke u Njemačkoj u ožujku 2009. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene