Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MINISTRICA NA KONFERENCIJI

Objavljeni prvi rezultati istrage pogibije rudara u rudniku Soko: Nije bilo eksplozije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema prvim rezultatima istrage pogibije osmorice rudara u srpskom rudniku Soko, svi su se ugušili od metana. Eksplozije, kako navodi resorna ministrica, nije bilo.

 "Velika je tuga, poginulo je osam rudara rudnika Soko, jutros u 4:10 su se ugušili. Nije bilo eksplozije, porast metana je bio uzrok, rudari su se ugušili. Tijela su na putu za Niš, kako bi se provela obdukcija, istražni organi rade svoj posao, vjerujem da će ubrzo imati i pismeno uzroke ovih događaja" izjavila je u petak na konferenciji za novinare u rudniku Soko srpska ministrica rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: AFP) SVE SLUŽBE NA TERENU Velika eksplozija u rudniku u Srbiji: Poginulo je osam ljudi, ima i ozlijeđenih

Pročitajte i ovo Srbiju trese energetska kriza - 2 Vučić povukao zakon Nakon prosvjeda u Srbiji, stopiran jedan od projekata vezanih uz Rio Tinto

Ona je istaknula i da je rudnik metanski, a nadzorne kamere sve su zabilježile. Ponovila je i da nije bilo eksplozije, navodi Blic.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene