Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VEĆ ČETVRTI TJEDAN

VIDEO Veliki prosvjed protiv vladinih mjera u Ljubljani: Policija koristila suzavce i vodene topove, uhićena jedna osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjed se održava već četvrti tjedan, a okupljeni se ne slažu s vladinim mjerama. Slovenija je domaćin summita EU-a i Zapadnog Balkana na Brdu pri Kranju te su na snazi ograničenja prometa u nekim dijelovima Ljubljane, Bleda i okolice Brda kod Kranja.

Već četvrti tjedan zaredom protivnici vladinih mjera prosvjeduju na Trgu Republike u Ljubljani. 

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

Budući da su neke skupine prosvjednika najavile da će u glavni grad stići autobusom, policija je također prisutna s pojačanjima na parkiralištu ispred ljubljanskog Tivolija. U svom obraćanju, jedna je prosvjednica rekla da je bilo oko 30 autobusa s prosvjednicima na putu za glavni grad, ali da ne mogu ići u Ljubljanu zbog opstrukcije policije.

Policija je upozoravala prosvjednike da se raziđu, no oni nisu poslušali. Privedena je jedna osoba - reper Zlatan Čordić, javlja slovenski N1. Da bi rastjerali prosvjednike, policija je koristila suzavce i vodene topove.

 

 

"Obavještavamo sve osobe koje sudjeluju na skupu da je skup raspušten da bi se osigurala sigurnost svih. Pozivamo sve da u miru napuste područje centra Ljubljane i slijede upute i naredbe policije", priopćili su iz ljubljanske policije.

 

 

Vlada je u ponedjeljak navečer aktivirala članak 9. Zakona o policijskim dužnostima i ovlastima. To omogućuje primjenu ograničenja prometa u nekim dijelovima Ljubljane, Bleda i okolice Brda kod Kranja.

Kako su objasnili u Općoj policijskoj upravi, na spomenutim lokacijama kretanje je ograničeno ili zabranjeno, pristup je zabranjen, lokacije se pregledavaju i određuje smjer kretanja. Ako se osobe ne pridržavaju naredbi ovlaštenih službenih osoba, policijski službenici će upotrijebiti druga ovlaštenja i sredstva prisile prema njima nakon prethodnog upozorenja.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene