Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem struje na Krimu

Prijete separatisti: Hoće li Europa ostati bez opskrbe plinom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinci tvrde kako postoji realna mogućnost da Europa ostane bez opskrbe ruskim plinom, a državna elektro kompanije pak prijeti prekidom dovoda električne energije na Krim.

Ukrajinsko Vijeće sigurnosti danas je izvijestilo kako proruski separatisti na istoku Ukrajine poduzimaju akcije koje bi oštetiti plinovodnu infrastrukturu što bi u konačnici moglo utjecati na isporuku plina Europi, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Igrice s plinom Europa i Rusija odmjeravaju snage, a sezona grijanja počinje Slika nije dostupna Ugrožena i opskrba Europe Jacenjuk: Rusija će svim sredstvima napadati Ukrajinu, pa i plinom

'Ruski plaćenici započeli su akcijama koje bi mogle dovesti do uništenja plinskog tranzitnog sustava na privremeno okupiranom području istočne Ukrajine', rečeno je u Vijeću.

Je li ovo kraj sukoba u Ukrajini?

Čak polovina ruskog izvoza plina ide put Europe preko ukrajinskog teritorija, uključujući i dijelove zemlje koji su u rukama pobunjenika.

Ubrzo nakon vijesti o potencijalnoj opasnosti za plinovode kroz Rusija stigla je i vijest kako ukrajinska državna elektrokompanija naredila Krimu restrikcije na potrošnju struje kod krajnjih korisnika zbog krize u opskrbi u ostatku zemlje. Ukoliko se na Krimu ne provedu restrikcije, Ukrinterenergo kaže kako će biti 'primorani prekinuti dovod električne energije na Krim'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene