Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovor Putina i Porošenka

Je li ovo kraj sukoba u Ukrajini?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon telefonskog razgovora s Vladimirom Putinom, ukrajinski predsjednik Petro Porošenko objavio je trajni prekid vatre na istoku Ukrajine.

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko s ruskim je predsjednikom Vladimirom Putinom postigao dogovor o trajnom prekidu vatre u istočnoukrajinskoj regiji Donbass, tvrde iz Porošenkova ureda, a prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Joe Biden Dodatna sredstva Biden poslao apel: "Ne dopustite da Putin pobijedi"

'Postignut je zajednički dogovor o sljedećim koracima koji će omogućiti uspostavu mira', stoji izvješću koje je došlo nakon telefonskog razgovora između dvaju predsjednika. 'Postigli su razumijevanje o koracima koji vode primirju', navodi se u priopćenju.

Rusija traži da SAD 'urazumi' Kijev

'Putin i Porošenko doista jesu raspravljali o koracima koji bi vodili do prekida vatre između militanata i ukrajinskih snaga. Rusija ne može fizički pristati na prekid vatre jer nije dio sukoba', rekao je Dmitrij Peskov, Putinov glasnogovornik.

Tijekom razgovora dvojica predsjednika raspravljala su 'o vojnoj i humanitarnoj krizi u Ukrajini. Čelnici su izmijenili gledišta o činjenici da se prioritet treba dati prekidu prolijevanja krvi na jugoistoku zemlje', rekao je Peskov. 'Stajališta dvojice predsjednika o načinu izlaska iz te teške krize velikim se dijelom podudaraju', kazao je on.

Nakon ove izjave iz Kremlja, Porošenkov ured je 'prepravio' svoje izvješće o rezultatima telefonskog razgovora između dvaju predsjednika te sada u njemu stoji kako su se Putin i Porošenko 'dogovorili o mehanizmima za prekid vatre'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene