Obavijesti Video Pretražite Navigacija
239 nestalih

Što se dogodilo letu MH370 i dalje ostaje zagonetka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrlo je mala vjerojatnost da su predmeti pronađeni na australskoj obali povezani s malezijskim zrakoplovom koji je nestao prije više od sedam tjedana s 239 putnika i članova posade, poručili su iz Australskog ureda za sigurnost u prometu (ATSB).

Na obali Zapadne Australije, 300 kilometara južno od Pertha, u blizini Auguste, pronađeno je nekoliko predmeta, među kojima i, nagađa se, komad lima sa zakovicama. Smatralo se kako se radi o pravom tragu, no čini se kako su nadanja bila uzaludna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potraga za letom MH370 Priznali! Postoji mogućnost da ga nikada nećemo pronaći Slika nije dostupna Neće odustati Potraga za nestalim Boeingom 777: Podmorski robot zaronio na 4.650 metara ali uzalud

"Vrlo su mali izgledi da se radi o dijelovima nestalog Boeinga MH370," potvrdio je glasnogovornik ATSB-a Tony Simes. Nekoliko sati ranije isto je kazao i šef ATSB-a Martin Dolan u razgovoru za jednu lokalnu radio postaju. "Nismo pronašli ništa što bi bilo povezano s nestalim zrakoplovom," kazao je Dolan.

KONAČNO PRAVI TRAG?

Australske vlasti nisu željele otkriti detalje o pronađenom predmetu, no poručile su kako nastavljaju s potragom. Oglasio se i malezijski ministar transporta Hishammuddin Hussein poručivši kako će biti potrebno 'pregrupirati se, te promijeniti strategiju potrage' ukoliko se u idućih nekoliko dana ne pronađe nestali zrakoplov.

"To ne znači da odustajemo, već suprotno. Mogu potvrditi da zapravo povećavamo sredstva koja su na raspolaganju u ovoj potrazi," kazao je ministar Hussein. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene