Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brutalno iskrena

Progovorila o tajni: 'Nikada ne želim imati djecu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
22-godišnjakinja i sama je neko vrijeme razmišljala što nije u redu s njom.

Nisam u krivu i nisam defektna, kaže 22-godišnja Jesicca. Odlučila je biti brutalno iskrena oko osobne tajne na koju drugi često gledaju s neodobravanjem - ona ne želi imati djecu.

Pročitajte i ovo Učionica iz koje su oteta djeca u Kurigi 280 djece oteto u školi Nakon 17 dana oslobođena oteta djeca u Nigeriji: Vlada odbila platiti otkupninu od 690 tisuća dolara Slika nije dostupna otac je nestao Majka heroj: Pila vlastiti urin kako bi spasila djecu dok su plutali oceanom

'Neka bude jasno, nije da ne želim djecu upravo sada. Nije da ne želim djecu dok se ne udam ili dok ne isplatim svoj studentski kredit ili dok ne kupim kuću. Nikada ne želim djecu', poručila je.

Potpuno iskrena djevojka objasnila je da ne voli djecu i jednostavno nije dobra s njima.

'Cijeli život provela sam kao jedinica i voljela sam svaku minutu toga', kaže djevoka koja u životu nije držala dijete u rukama, a to ni ne želi. Djeca su joj, kaže, misterija i nema pojma kako komunicirati s onima mlađima od 12 godina.

Zabrinjavajući podaci: Sve je manje djece, a sve više umrlih

'To što sam jedinica učinilo me introvertiranom i sebičnom. To nije sjajna kombinacija ako trebate žrtvovati vlastite potrebe i ako se želite birnuti za drugo, manje ljudsko biće koje se još ne može brinuti za sebe. A ja nemam želju mijenjati te stvari na sebi. Sviđa mi se moj život i život bez djece koji sam isplanirala za sebe', objasnila je.

Naravno, svojim priznanjem nije se htjela okomiti na one koji žele djecu. Roditeljstvo je, kaže, fenomenalna stvar koja mnoge ispunjava i čini sretnima. 'I to je super, ali nije za svakoga', zaključila je.

Napisala je, prenosi News.com.au, i da živimo u svijetu u kojem se pretpostavlja da svaka žena želi imati djecu, a ako neka žena to ne želi odmah se tvrdi da nešto s njom nije u redu. Odgovor koji najčešće dobije kada kaže da ne želi djecu je 'Oh, mlada si, predomislit ćeš se'.

'Imam 22 godine, i da, još sam mlada, ali to ne znači automatski da nisam sposobna doći do zrelog, dobro obrazloženog zaključka o tome tko sam i što želim od života', odgovara pak Jessica.

I sama je neko vrijeme razmišljala o tome što bi kao žena trebala htjeti i osjećati. Pričalo se o tome kako žene u određenoj dobi počinju žudjeti za obitelji, ali kod nje takvih osjećaja nije bilo. Nije, kaže, razumjela što s njom nije u redu.

Prije otprilike godinu dana došla je do iznenađujučeg zaključka - apsolutno ništa nije krivo s njom. Ne želi imati djecu i to je sasvim u redu i ne čini je manje ženom.

'Nisam u 'kvaru', nisam u krivu', poručuje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene