Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prodi nastavlja gubiti potporu Talijana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada lijevog centra Romana Prodija i dalje gubi potporu Talijana, koji bi, prema ispitivanjima javnog mnijenja, sada izabrali koaliciju desnog centra Silvija Berlusconija s čak 12 postotnih poena razlike, obznanjuje list Corriere della Sera.

Prodijeva koalicija dobila bi danas tek 42,1 posto glasova, dok bi Berlusconijeva koalicija dobila čak 56,1 posto glasova, što je daljnje povećanje potpore desnom centru u odnosu na 54,8 posto glasova koliko bi dobio prije oko mjesec dana.

Pročitajte i ovo Stolar - 2 Revitalizacija Ovaj grad najviše izdvaja za obrtnike: "Problem mladih je što se ne žele uprljati" Slika nije dostupna Berlusconi Mesiću: 'S ulaskom Hrvatske u EU više se nema što čekati'

Ispitivanje, koje je za Corriere della Sera provela ustanova ISPO, pokazuje i kako bi Talijani svoj glas, ako bi se pojavio na izborima, dali komičaru i satiričaru Beppu Grillu, koji je svojim spektaklima i blogom u internetu napao političare prikazujući ih kao kradljivce. Kada bi se Grillo pojavio na izborima politička slika bi se potpuno izmijenila, jer bi on dobio čak 17 posto glasova, a gotovo svaki drugi Talijan, odnosno njih 45 posto, izražava simpatiju prema njemu.

Vjerojatno zbog nezadovoljstva koje talijanski birači pokazuju prema Prodijevoj vladi bilo je najava iz njegove koalicije kako će doći do promjena nekih ministara. No, iz New Yorka, gdje se nalazi na 62. zasjedanju Opće skupštine UN-a, Prodi je takve glasine opovrgnuo kazavši kako neće biti nikakvih promjena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene