Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva sjednica

Prisegnula jemenska prijelazna vlada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jemenska vlada nacionalnog jedinstva prisegnula je u subotu u prisutnosti potpredsjednika države Abd-Rabua Mansura Hadija i održala prvi sjednicu, samo nekoliko sati nakon ubojstva vojnika u nastavljenim sukobima između pristalica i protivnika predsjednika u odlasku Alija Abdulaha Saleha.

Svečanost je održana u Dvorcu republike u glavnome gradu Jemena Sani, izvijestila je novinska agencija Saba. Nova vlada koja ima 34 člana vodit će Jemen u prijelaznom tromjesečnom razdoblju, a nakon toga se očekuje i formalno povlačenje Saleha nakon 33 godine na vlasti.

Nova vlada suočena je s izazovima poput sporadičnih borbi s pripadnicima protusalehovskog plemena, separatističkim pokretom na jugu, pobunom šiitskih muslimana na sjever te regionalnim ogrankom Al-Kaide koja koristi pobunu da bi ojačala vlastito uporište u toj siromašnoj zemlji.

Agencije prenose kako je u petak kasno navečer u sukobu između vladinih snaga i Salehovih protivnika na ulicama Sane ubijen jedan vojnik. U napadu pobunjenika povezanih s Al-Kaidom na vojarne u gradu Zinđibaru ubijeno je deset ekstremista i dvojica pripadnika vojske, a 36 vojnika je ranjeno. (Hina)

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene