Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

UHIĆEN PUTNIK

PRIJETNJA BOMBOM Poljski zrakoplov morao prisilno sletjeti u Prag

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je privela putnika, ali se još ne zna je li doista imao kod sebe eksploziv, javila je češka televizija.

Boeing 707 poljske čarterske aviokompanije Enter Air prisilno je u petak navečer sletio u Prag nakon što je putnik zaprijetio da će aktivirati bombu, izvijestili su češki mediji i zračna kontrola.

Pročitajte i ovo Zrakoplovu Boeing otpao poklopac motora Novi kvar Boeinga Drama u zraku: Avionu otpao poklopac motora za vrijeme leta - "Hvala za infarkt!" Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu

Policija je privela putnika, ali se još ne zna je li doista imao kod sebe eksploziv, javila je češka televizija.

"Zrakoplov Enter Aira na letu iz Las Palmasa, u Španjolskoj za Varšavu sletio je u Pragu (...) zbog prijetnje bombom", potvrdio je za AFP Richard Klima, glasnogovornik zračne kontrole u Pragu. "Zrakoplov je sletio na zahtjev pilota", dodao je.

Odgovarajući na upit AFP-a, glasnogovornik policije zasad nije htio komentirati slučaj. Dnevni list Dnes piše da su putnici u zrakoplovu bili uglavnom Poljaci. Putnik koji je prijetio također je Poljak.

Kako piše Dnes, prenoseći izjavu češkog ministra unutarnjih poslova Milana Chovaneca, svi putnici su se iskrcali i provest će noć u Pragu dok se letjelica temeljito ne pretraži, prenosi Hina.

Ministar je potvrdio da je uhićen putnik koji je prijetio bombom, javlja Reuters. Češka televizija izvijestila je kako je avion poletio s Kanarskih otoka i imao je 160 putnika, uglavnom Poljaka. Svi su evakuirani i nitko nije ozlijeđen. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene