Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bankarski virus

Prijeti novi opasan računalni virus!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Virus krade privatne informacije kao što su lozinke tijekom obavljanja internetskih bankarskih transakcija. Novac se potom prenosi na račune trećih strana.

Više od 82.000 osobnih računala u Japanu i drugim dijelovima svijeta zaraženo je agresivnim bankarskim trojanskim virusom Vawtrak, odgovornom za krađu milijuna dolara, priopćila je tokijska policija, prenosi RT.

Pročitajte i ovo Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

Hakeri sposobni slati 'pacemakerima' naredbe kakve žele

Oko 44.000 tih računala nalazi se u Japanu, a ostatak je u drugim dijelovima Azije te Sjevernoj Americi i Europi. U priopćenju policije stoji da ovaj virus krade privatne informacije kao što su lozinke tijekom obavljanja internetskih bankarskih transakcija. Novac se potom prenosi na račune trećih strana.

Prema japanskoj policiji prošle je godine utvrđeno 1876 slučajeva neautoriziranih transfera, a ukupno je ukradeno 2,90 milijardi jena (oko 170 milijuna kuna). (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene