Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Virus krade privatne informacije kao što su lozinke tijekom obavljanja internetskih bankarskih transakcija. Novac se potom prenosi na račune trećih strana.


Više od 82.000 osobnih računala u Japanu i drugim dijelovima svijeta zaraženo je agresivnim bankarskim trojanskim virusom Vawtrak, odgovornom za krađu milijuna dolara, priopćila je tokijska policija, prenosi RT.

Hakeri sposobni slati 'pacemakerima' naredbe kakve žele

Vezani članci Zlostavljanje računala - 11 Odvratno! Nemarom potpuno uništili računala i mobitele, pogledajte ovaj kaos Slika nije dostupna Mariborski virus: Sedam kućnih pretraga, zaplijena 75 računala

Oko 44.000 tih računala nalazi se u Japanu, a ostatak je u drugim dijelovima Azije te Sjevernoj Americi i Europi. U priopćenju policije stoji da ovaj virus krade privatne informacije kao što su lozinke tijekom obavljanja internetskih bankarskih transakcija. Novac se potom prenosi na račune trećih strana.

Prema japanskoj policiji prošle je godine utvrđeno 1876 slučajeva neautoriziranih transfera, a ukupno je ukradeno 2,90 milijardi jena (oko 170 milijuna kuna). (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook