Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvavi incident u Kairu

Prijeti li novi Tunis: Muškarac se zapalio ispred zgrade parlamenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred zgradom egipatskog parlamenta u Kairu zapalio se muškarac.

Svjedoci tvrde kako je po sebi izlio benzin te se potom zapalio, piše BBC. Do njega je uspio doći policajac te ugasiti plamen, nakon čega je prebačen u bolnicu. Njegovo trenutno stanje nije poznato.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode Slika nije dostupna "NEPRISTOJNO PONAŠANJE" Incident na sjednici crnogorske vlade o o sankcijama Rusiji, ministri se skoro potukli

>> Tunis: Pretukli turiste iz Švedske misleći da su 'strani teroristi'

Ovaj slučaj podsjeća i na onaj u Tunisu, kad je samozapaljivanje 26-godišnjaka izazvalo val krvavih prosvjeda u toj zemlji, nakon kojih je pala tuniska vlada. BBC prenosi kako je muškarac, koji se zapalio u Kairu 49-godišnji vlasnik restorana u gradu Ismaliji, koji se nalazi istočno od Kaira.

Prosvjed zbog lošeg životnog standarda

Reuters prenosi kako svjedoci kažu da su muškarcu izgorjele ruke i lice. Iako je motiv takvog čina službeno nepoznat, Reuters navodi izvor iz egipatskog ministarstva unutarnjih poslova, koji tvrdi da je muškarac prosvjedovao zbog lošeg životnog standarda.

Incident bi svakako mogao egipatsku vladu dići na noge, s obzirom na prošlotjedno nasilje u Tunisu. Podsjetimo, nasilje u Tunisu pokrenulo je samozapaljivanje Mohameda Bouazizija, koji se sredinom prosinca zapalio jer mu je policija zabranila prodaju povrća bez dozvole.

Poziv na prosvjed putem Facebooka

Na Facebooku se već pojavila i egipatska grupa koja poziva na ulične prosvjede 25. siječnja. Organizatori prosvjed nazivaju 'danom revolucije protiv mučenja, siromaštva, korupcije i nezaposlenosti'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene