Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neizvjesnost je najgora

FUNTA NA PUTU PREMA DOLJE 'Brexit' izazvao najveći pad unazad sedam godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Investitori nemaju neko posebno mišljenje o tome je li Brexit dobar ili loš, ali neizvjesnost je pogubna na financijskom tržištu.

Britanska funta na putu je prema najvećem padu u odnosu na američki dolar unazad sedam godina. Razlog - spekulacije o britanskom izlasku iz Europske unije. Funta je u pala za čak 2,1 posto u jednom trenutku današnjeg dana što je popriličan pad.

Pročitajte i ovo Brexit Anketa Broj Britanaca nezadovoljnih Brexitom porastao je u posljednjih dvije godine Slika nije dostupna Nije tako dramatično, ali i to bi se moglo promijeniti PRIČA ZVANA BREXIT Što se uopće dogodilo u protekla 3 mjeseca od referenduma?

Ovakav pad dogodio se netom nakon što se i Boris Johnson, gradonačelnik Londona, pridružio kampanji za 'Brexit'.

Samo ove godine, strah od Brexita spustio je funtu za 4 posto u odnosu na američki dolar, a analitičari kažu kako će se taj trend nastaviti sve do referenduma o napuštanju Europske unije koji bi se trebao održati u lipnju.

Osim u odnosu na dolar, funta je pala i u odnosu na euro te u odnosu na kineski jen.

Stručnjaci kažu kako investitori nemaju neko posebno mišljenje o tome je li Brexit dobar ili loš, već da ta neizvjesnost zapravo uzrokuje kritičnu situaciju s funtom.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene