Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Investitori nemaju neko posebno mišljenje o tome je li Brexit dobar ili loš, ali neizvjesnost je pogubna na financijskom tržištu.


Britanska funta na putu je prema najvećem padu u odnosu na američki dolar unazad sedam godina. Razlog - spekulacije o britanskom izlasku iz Europske unije. Funta je u pala za čak 2,1 posto u jednom trenutku današnjeg dana što je popriličan pad.

Vezani članci Britanski premijer Boris Johnson (Foto: AFP) Britanska vlada poručuje: Brexit će se dogoditi 31. listopada, unatoč premijerovu zahtjevu za odgodom Brexit (Foto: Screenshot/YouTube) Ne razumijete koji se vrag događa s Brexitom? Komičari uspjeli pojednostavniti stvar

Ovakav pad dogodio se netom nakon što se i Boris Johnson, gradonačelnik Londona, pridružio kampanji za 'Brexit'.

Samo ove godine, strah od Brexita spustio je funtu za 4 posto u odnosu na američki dolar, a analitičari kažu kako će se taj trend nastaviti sve do referenduma o napuštanju Europske unije koji bi se trebao održati u lipnju.

Osim u odnosu na dolar, funta je pala i u odnosu na euro te u odnosu na kineski jen.

Stručnjaci kažu kako investitori nemaju neko posebno mišljenje o tome je li Brexit dobar ili loš, već da ta neizvjesnost zapravo uzrokuje kritičnu situaciju s funtom.