Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Investitori nemaju neko posebno mišljenje o tome je li Brexit dobar ili loš, ali neizvjesnost je pogubna na financijskom tržištu.


Britanska funta na putu je prema najvećem padu u odnosu na američki dolar unazad sedam godina. Razlog - spekulacije o britanskom izlasku iz Europske unije. Funta je u pala za čak 2,1 posto u jednom trenutku današnjeg dana što je popriličan pad.

Vezani članci Lopov Nećeš, razbojniče! Kradljivac uspio pobjeći iz dućana, ali pravda ga je stigla na urnebesan način Irena Andrassy Posljednje riječi EU-a Velikoj Britaniji uputila je hrvatska ambasadorica, a one će svakako ostati upisane u povijest

Ovakav pad dogodio se netom nakon što se i Boris Johnson, gradonačelnik Londona, pridružio kampanji za 'Brexit'.

Samo ove godine, strah od Brexita spustio je funtu za 4 posto u odnosu na američki dolar, a analitičari kažu kako će se taj trend nastaviti sve do referenduma o napuštanju Europske unije koji bi se trebao održati u lipnju.

Osim u odnosu na dolar, funta je pala i u odnosu na euro te u odnosu na kineski jen.

Stručnjaci kažu kako investitori nemaju neko posebno mišljenje o tome je li Brexit dobar ili loš, već da ta neizvjesnost zapravo uzrokuje kritičnu situaciju s funtom.