Ninoslav Jovanović
Ninoslav Jovanović Foto: Telegraf.rs

Objavljena je presuda Ninoslavu Jovanoviću, koji je oteo i silovao 12-godišnju djevojčicu. ''Malčanski brijač'' planira se žaliti na presudu.


''Malčanski brijač'', 48-godišnji Ninoslav Jovanović, početkom godine osuđen je na doživotnu kaznu zatvora u Bosni i Hercegovini zbog otmice i silovanja 12-godišnje djevojčice. Njegova odvjetnica Milena Stojanović podnijet će žalbu na prvostupanjsku presudu. Viši sud u BiH više od tri mjeseca slagao je presudu zbog složenosti predmeta.

''Presuda protiv Ninoslava Jovanovića nam je stigla, uložit ćemo žalbu zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka, povrede kaznenog zakona i pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja'', rekla je Stojanović za Telegraf.

Johnson & Johnson 50 milijuna doza je sigurno: ''Johnson & Johnson počeo je slati pošiljke cjepiva EU-u''

Engleska se otvorila nakon duge karantene Nakon tri mjeseca karantene konačno se otvaraju: Smrtnost manja za 95, broj zaraženih za 90 posto

Ovo je prva presuda doživotne kazne nakon što je na snagu stupio Zakon o kaznenom postupku.

Presudu prenosimo u cijelosti:

''Optuženi Ninoslav Jovanović iz sela Malča kriv je zato što je 20. prosinca 2019. godine, sposoban da shvati značaj svojih djela i upravlja svojim postupcima, oko 7:25 u naselju Brzi Brod u Nišu, obmanom i prijetnjom odveo maloljetnu djevojčicu iz Suvog Dola, u namjeri da je obljubi, na taj način što je putničkim vozilom Fiat Punto sustigao oštećenu, zaustavio vozilo i pozvao je da uđe u vozilo. Kada mu je ona rekla da ne smije, predstavio se kao Bojan iz Niša i rekao da radi kao električar u njezinoj školi.

Zatražio je da mu pokaže gdje je škola, na taj ju je način obmanuo i naveo je da uđe u vozilo. Kada je oštećena počela objašnjavati gdje je škola, kazao joj je da će joj pokazati kraći put. Kada su krenuli dalje, rekao joj je da je oteta, da je njezin otac ukrao dijamant od neke babe iz Niške Banje i da ona mora da bude sa njim dok njezin otac ne vrati dijamant. Zatim joj je uputio riječi prijetnje i tako je odveo do mjesta zvanog Malčanska petlja, gdje je sišao s glavnog puta i zaustavio vozilo.

Tomislav Tomašević Tomašević otkrio kandidate za zamjenike gradonačelnika, oni najavili svoje planove za Zagreb

Masovno cijepljenje na Velesajmu - 2 Ravnatelj KB Dubrava otkrio detalje smrti 23-godišnjeg mladića, istarski stožer traži produljenje strogih mjera

Djevojčica je pokušala pobjeći tako što je potrčala prema vozilu, ali ju je okrivljeni sustigao, udario je po glavi i odsjekao joj pramen kose, zatim je odvukao do kolibe i koristeći njezin strah prisilio je na spolni odnos. Do 29. prosinca kada je nađena, dok je djevojčica osjećala glad, umor, bila iscrpljena i plakala, govorio joj je da mora nastaviti, da ne smije stati, da mora hodati.

Ona je plakala i molila je da je pusti kući jer se plašila, a on je udarao u glavu i trbuh i prijetio joj da će joj ubiti roditelje, što je oštećenu plašilo jer je vjerovala da se to može dogoditi. Kada bi nailazili na ljude, da ne bi tražila pomoć, govorio joj je da su oni zli, da ih mogu ubiti, da mora trčati. Ona se plašila mraka, zvukova koje je čula, a okrivljeni ju je dodatno plašio sijekući joj kosu, skidao joj je malje, govorio joj je da će joj ubiti roditelje, da bi je, neutvrđenog dana u kući rođaka u selu Orešac, znajući da oni nisu kod kuće, u pomoćnoj prostoriji, prisilio na spolni odnos.''

Policija, BiH, ilustracija Tragedija u BiH: Žena oboljela od koronavirusa bacila se s trećeg kata bolnice

Zoran Mamić Zoran Mamić dobio poziv da se javi sucu izvršenja radi odsluženja zatvorske kazne. Može tražiti odgodu

''Utvrđeno je da je djelo učinio s predumišljajem, svjestan da je žrtva dijete, da su njegova dijela bila zabranjena i nezakonita. Od otežavajućih okolnosti sud je uzeo u obzir njegovu raniju osuđivanost, da je Jovanović višestruki specijalni ponavljač djela koji je jedanaest puta osuđivan, a u zatvoru je bio više od 25 godina. Nije prvi put da je njegova žrtva dijete, a ovo društvo samo je pokušalo, ali nije uspelo postići svrhu kažnjavanja'', objasnila je sutkinja Tamara Savić.