Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova kriza u Ukrajini

'Premijerka je nesposobna riješiti krizu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ukrajine Viktor Juščenko optužio je premijerku Juliju Timošenko da je nesposobna boriti se protiv gospodarske krize, nakon što je ona optužila šefa države za korupciju i pogoršanje problema u zemlji.

'Situacija je već odavno izmakla kontroli premijerke', ocijenio je Juščenko. Premijerka je predsjednika optužila da je odgovoran za 22 posto inflacije u 2008. godini. 'Siguran sam da premijerka nije kadra procijeniti današnje gospodarske i socijalne procese', rekao je.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

Juščenko je u razgovoru na ukrajinskoj televiziji optužio Timošenko da je na suprotnoj strani od ukrajinskog stanovništva, prenosi ruska agencija Itar-Tass. On je to izjavio nakon što ga je Timošenko optužila za korupciju i pad vrijednosti nacionalne valute, koja je izgubila polovicu vrijednosti posljednjih tjedana, kako bi vladu doveo u težak položaj.

Timošenko traži Juščenkovu ostavku kao i da jedna specijalizirana nevladina organizacija, tužiteljstvo te služba ukrajinske sigurnosti istraže poteze šefa države. Neslaganja i optuživanja između predsjednika i premijerke Ukrajine traju mjesecima.

Ukrajinu pogađa financijska kriza i ona je suočena s gospodarskim problemima bez presedana od 1990.-ih kada su se ekonomije bivših sovjetskih zemalja teško oporavile od šoka izazvanog raspadom SSSR-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene