Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se zadnji tren

Predstavnički dom će možda tek 1. siječnja glasati o 'fiskalnoj litici'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fiskalna litica ili ne, čini se, znat će se tek kada SAD proslavi Novu godinu.

Predstavnički dom američkog Kongresa možda će tek u utorak, 1. siječnja, glasati o "fiskalnoj litici", čak i u slučaju da do ponoći u ponedjeljak Senat izglasa dogovor kojim se zaustavljaju automatske mjere štednje nakon što u ponoć po američkom vremenu savezna država dosegne gornju granicu zaduživanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dogovor prošao u Senatu SAD: Pregovori u Predstavničkom domu oko fiskalne litice Slika nije dostupna Dogovorili se Glasovali u novogodišnjoj noći: Senat odlučio izbjeći 'fiskalnu liticu'

>> Obama: Dogovor je na vidiku, ali ima još stvari o kojima treba raspraviti

"Predstavnički dom možda neće glasati do ponoći o dogovoru o tzv. 'fiskalnoj litici' koji prođe Senat", kazali su republikanski izvori koji ističu da neće biti negativnih učinaka odgode glasanja do utorka jer su zbog neradnog dana sva financijska tržišta zatvorena 1. siječnja.

"Još uvijek nemamo zakon iz Senata a želimo da ga zastupnici Predstavničkog doma pročitaju prije nego o njemu glasuju", kaže republikanski izvor. Prema izvorima iz Senata pregovori u tom domu američkog Kongresa nadomak su postizanja dogovora no kompromis za sada uključuje dogovor o povećanjima poreza za bogatije Amerikance ali ne i dogovor o rezanju proračunskih rashoda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene