Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okrutnost prema životinjama

'Praščićima razbijaju glave o beton, kastriraju ih i odsjecaju repove bez analgetika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Naoružani' transparentima i velikom svinjom na napuhavanje prosvjednici su se jučer postrojili ispred Walmarta u Los Angelesu kako bi upozorili na okrutnost prema životinjama.

Udruga za prava životinja 'Mercy for Animals' organizirala je demonstracije nakon što su proveli tajnu istragu. Udruga želi upozoriti javnost da jedan od glavnih dobavljača zlostavlja svinje.

Pročitajte i ovo Dječaci uhićeni nakon što je nekoliko životinja ubijeno na koledžu na londonskom koledžu Dječaci od 11 i 12 godina uhićeni nakon što je nekoliko životinja ubijeno: "Ovo je bila užasna epizoda" Ilustracija Ljubav je kriva?! ''Štene je letjelo 10 metara u daljinu'': Žena koja baca životinje kroz prozor ponovno ima psa

>> Strašno: Ove pse su htjeli prodati za jelo!

>> U vodenom parku bušilicama vadili klimave zube kitovima!

>> Prijatelji životinja: Inspektori ulaze u domove i ubijaju pse pred djecom koja vrište!

Prosvjednicima se pridružio i dobitnik Oscara James Cromwell, najpoznatiji po ulozi farmera u filmu 'Praščić Babe'. 'Nitko ne želi da životinje beskonačno pate', pojasnio je Cromwell. 'To je protiv svega u što vjerujemo i nikada to ne bismo radili našim prijateljima životinjama. Ne bi to radili psu.  U biti, ako bi to radili psu, bili bi uhićeni zbog okrutnosti prema životinjama'.

Svinju na napuhavanje, prekrivenu krvlju i rana te zaključanu u maleni kavez dovezli su kako bi suočili Walmart s praksom zatvaranja bređih svinja u premalene kaveze. 

'Kod dva različita dobavljača dokumentirali smo da su majke svinje u preskučenim, prljavim metalnim sanducima. Toliko su mali da se životinje cijeli svoj život ne mogu ni okrenuti ni leći', kazao je glasnogovornik udruge Phil Letten. 'Životinje su prepune rana i žuljeva od trljanja uz ogradu. Često krvare  i imaju infekcije, a nemaju nikakvu veterinarsku njegu. Potpuno svjesnim praščićima razbijaju glave o beton, kastriraju ih i odsjecaju im repove bez ikakvih sredstavav protiv boli'.

Video je snimljen na dvije različite farme, Christensen Farms i Iowa Select Farms, koje su obje dobavljači Walmarta. Glasnogovornica Walmarta Galberth Barnett, nazvala je stanje kompliciranim i kazala da postoje različita gledišta. 'Walmart nudi svinjske proizvode u mnogo trgovina diljem SAD-a i nastavit će već započete razgovore s dobavljačima, nevladinim organizacijama i stručnjacima za sigurnost hrane kako bi povećali broj dobavljača koji rade po najvišim standardima i ne toleriraju zlostavljanje životinja', kazala je Barnett.

'Mercy for Animals' poziva Walmart da zahtijeva od svojih dobavljača da prestanu s okrutnom praksom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene