Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga 'Prijatelji životinja' alarmirala je javnost o masovnom ubijanju pasa koje provode veterinarski inspektori, zbog, kako kažu, straha od bjesnoće.


U priopćenju 'Prijatelja životinja' stoji kako je troje veterinarskih inspektora prošli petak ubilo oko 50 životinja u zagrebačkom skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu, skloništu udruge Noina Arka, te u domovima ljudi koji su nedavno udomili životinje.

>> 5.000 stranaca ubija životinje u Hrvatskoj

Vezani članci Pas u Dumovcu Prijatelji životinja traže reviziju rada skloništa u Dumovcu, upozoravaju i na stanje u drugima: "Štenci umiru, psi se međusobno pokolju..." Slika nije dostupna 'Bakinog psa su usmrtili injekcijom, stavili ga u najlonsku vrećicu i bacili u kombi'

'Ulaze ljudima u stan govoreći da su došli samo u nadzor, a
onda pred djecom koja vrište bez spomena karantene i pregleda ubijaju psa na licu mjesta! Ministarstvo poljoprivrede oglasilo se priopćenjem u kojem pravda ubijanje tobožnjom opasnosti od bjesnoće zbog šteneta koje je udomljeno prije mjesec dana iz Dumovca u Samobor. Prema zadnjim saznanjima, u dvorište gdje je štene živjelo upala je navodno bijesna lisica i ubila kokoši te prenijela štenetu bjesnoću, zbog čega je i preminulo. No, inspektori su očito zlonamjerno iskoristili smrt šteneta kao izliku za ubijanje i necijepljenih i cijepljenih životinja', stoji u priopćenju.

U Udruzi tvrde kako su ubijeni psi u Dumovcu bili u karanteni, te da njihovo ponašanje i zdravlje stalno prati stručno osoblje Dumovca, a oni sami nisu nikoga ugrožavali niti su predstavljali prijetnju drugim životinjama, ali ih je inspekcija svejedno ubila na licu mjesta.

'Prijatelji životinja traže od Ministarstva poljoprivrede da hitno zaustavi mahniti pohod svojih inspektora na nesretne pse i sankcionira protuzakonito djelovanje inspektora. Udruga poziva građane na prosvjed u ponedjeljak, 18. lipnja 2012. u 13 sati ispred Uprave veterinarstva (Planinska ulica 2) i u utorak, 19. lipnja 2012. u 13 sati ispred Ministarstva poljoprivrede (Ulica grada Vukovara 78), a prosvjedi će se nastaviti i dalje. Traži trenutno zaustavljanje ubijanja životinja, sankcioniranje i otkaz odgovornih veterinarskih inspektora i njihovih nadređenih i poziva građane da pišu
Ministarstvu poljoprivrede, Vladi i inozemnim organizacijama, kako bi se spasili ostali ugroženi psi.'

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.