Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vatra blokirala izlaz

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Deseci mrtvih u požaru u crkvi: Stradali većinom djeca

Došlo je do požara u egipatskoj crkvi u kojoj se u tom trenutku nalazilo oko pet tisuća vjernika. Veliki je broj stradalih.

Deseci vjernika stradali su u požaru u egipatskoj crkvi, potvrdilo je tamošnje Ministarstvo zdravstva.

Reuters prenosi brojku od najmanje 35 mrtvih i 45 ozlijeđenih, dodajući da su većina poginulih djeca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žurne službe na terenu VIDEO/FOTO Eksplozija u glavnom gradu Armenije: Poginula najmanje jedna osoba - "Deseci su ozlijeđenih, među njima više djece"

Pročitajte i ovo Požar u Berlinu Situacija izvan kontrole VIDEO Kaos u Berlinu: Izbio požar na policijskom poligonu, gradom odjekuju ekplozije, veliki metalni predmeti padaju uokolo

Požar je izbio vjerojatno na električnim instalacijama kad se 5000 vjernika okupilo na misi u crkvi Abu Sifin u četvrti Imbaba. Nastao je stampedo, ljudi su u panici bježali, a vatra je blokirala izlaz iz crkve.

 

 

 

 

Petnaest vatrogasnih vozila poslano je na mjesto događaja kako bi ugasilo vatru, dok su vozila hitne pomoći prevezla unesrećene u obližnje bolnice.

Ozlijeđeni su hospitalizirani, priopćilo je egipatsko ministarstvo zdravstva.

Požar, prema vlastima, još uvijek nije ugašen u crkvi nazvanoj po svetom Merkuriju iz Cezareje, kojeg štuju Kopti, najveća kršćanska zajednica na Bliskom istoku s 10 do 15 od 103 milijuna Egipćana.

"Mobilizirao sam sve državne službe kako bih osigurao poduzimanje svih mjera", objavio je predsjednik Abdel Fatah al-Sisi na Facebooku.

Predsjednik Abdel Fattah el-Sisi razgovarao je telefonom s koptskim kršćanskim papom Tawadrosom II kako bi mu izrazio sućut, priopćio je predsjednikov ured.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene