Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Situacija izvan kontrole

VIDEO Kaos u Berlinu: Izbio požar na policijskom poligonu, gradom odjekuju ekplozije, veliki metalni predmeti padaju uokolo

Požar u Berlinu
Požar u Berlinu Foto: Twitter/Berlinski vatrogasci
U Berlinu je u četvrtak ujutro izbio požar nakon nekoliko eksplozija na policijskom poligonu za uništavanje i skladištenje eksplozivnih naprava, koji se proširio na okolnu šumu Grunewald na jugozapadu grada.

"Požar se proširio na površini od jednog i pol hektara. I dalje nije pod kontrolom", rekao je glasnogovornik berlinske vatrogasne službe.

Gašenje požara sprječavaju daljnje eksplozije uzrokovane požarom.

Vatrogasci svjedoče o velikim metalnim predmetima koji padaju po okolnoj šumi nakon svake eksplozije. Za sada nije poznato što je u rano jutro izazvalo prvu eksploziju na poligonu.

Policija na ovom području usred šume Grunewald na jugozapadu grada skladišti i uništava eksplozive i pirotehnička sredstva.

"Situacija je nepregledna, požar i dalje nije pod kontrolom i zato upozoravamo građane da izbjegavaju ovo područje", priopćila je vatrogasna služba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RASTU KAO I INFLACIJA Povećanje od čak 221 posto: Hrvatski vatrogasci objavili šokantne podatke o ovogodišnjim požarima i svima nama poslali važnu poruku

Berlinski Senat, vlada grada-savezne pokrajine Berlina, izrazila je zabrinutost zbog požara koji bi se zbog dugotrajne suše i suhog raslinja mogao brzo proširiti.

Prekinut promet

Glasnogovornik Senata je na pitanje novinara koliko je uopće smisleno držati poligon za uništavanje eksplozivnih sredstava usred šume rekao kako će se tim pitanjem baviti "nakon što požar bude ugašen".

Zbog požara je prekinut i željeznički i cestovni promet na važnim prometnicama od jugozapada prema središtu Berlina.

Posljednjih dana u Berlinu i okolici su zabilježene neuobičajeno visoke temperature, a za četvrtak je najavljeno 38 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na terenu 30 vatrogasaca MORH: Poslana su dva kanadera na gašenje požara u Ličko-senjskoj županiji

Na poligonu policije se uništavaju streljivo i bombe zaostale iz Drugog svjetskog rata koje se često pronalaze na području Berlina prilikom građevinskih radova.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene