Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žurne službe na terenu

VIDEO/FOTO Eksplozija u glavnom gradu Armenije: Poginula najmanje jedna osoba - "Deseci su ozlijeđenih, među njima više djece"

U Erevanu, najvećem i glavnom gradu Armenije odjeknula je eksplozija. U skladištu pirotehnike u blizini šoping centra izbio je požar i došlo je do eksplozije, a pod ruševinama trokatnice koja se srušila vjerojatno ima zatrpanih ljudi, javljaju lokalni mediji.

Eksplozija se dogodila u Erevanu, glavnom gradu Armenije, izvješćuje armensko Ministarstvo za izvanredne situacije.

Najmanje jedna osoba je poginula, a deseci osoba ozlijeđene su u snažnoj eksploziji, dodaje se u priopćenju.

11 maloljetnika je odvedeno u bolnice. Pružena im je prva pomoć i pušteni su, izvijestilo je armensko ministarstvo zdravstva.

Jedno dijete trenutačno je na odjelu intenzivne njege, liječnici ocjenjuju stanje stabilnim i nije u životnoj opasnosti.

Postoji strah da bi brojke mrtvih i ozlijeđenih mogle rasti.

Raste broj ozlijeđenih

Naime, srušila se trokatnica u kojoj je bilo skladište pirotehnike pa je moguće da su ljudi ostali zarobljeni pod ruševinama.

"Kao rezultat eksplozije u trgovačkom centru Surmalu, broj ozlijeđenih građana dosegao je 30 osoba", istaknuo je tajnik za tisak Ministarstva za izvanredne situacije Hayk Kostanyan

Ozlijeđeni prebačeni u bolnice

Raniji su podaci bili da je liječnička pomoć pružena 14 osoba, među kojima je troje djece.

"14 osoba s različitim ozljedama prebačeno je u bolnice u Erevanu, uključujući troje djece", rekao je Taguhi Stepanyan, direktor Ambulance CJSC.

Na terenu žurne službe

Trenutno na mjestu događaja radi veliki broj spasilaca. Požar je izbio u nedjelju u skladištu pirotehnike u blizini šoping centra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zastrašujuća snimka VIDEO Strašna eksplozija uništila kuću i oštetila cijelo susjedstvo, kamera uhvatila trenutak užasa: "Mislila sam da je pala bomba"

Osam ekipa vatrogasno-spasilačkih timova, operativaca Nacionalnog centra za upravljanje kriznim situacijama i dežurni psiholog otišli su na mjesto događaja, piše News.am.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna neutvrđena eksplozivna naprava Eksplozija u stambenoj zgradi protresla Zadar: Muškarac u bolnici, ozlijeđen i pas

 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene