Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već drugi put

Potukli se pristaše iranskih predsjedničkih kandidata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pristaše i protivnici iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada sukobili su se na jednom teheranskom trgu sinoć, a u neredima je zapaljeno i nekoliko automobila, rekli su svjedoci.

Izgred se dogodio dok su na trgu Sarv u sjeverozapadnom Teheranu pristaše predsjedničkih kandidata na velikom ekranu zajedno pratili debatu između Ahmadinedžada i negovog proreformskog izazivača Mehdija Karubija koju je prenosila televizija. Nakon što su se u petak navečer tisuće pristaša Ahmadinedžada potukle s pristašama njegovih umjerenijih protukandidata, ovo je druga noć sporadičnih nereda u iranskoj prijestolnici.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

Kako se približavaju izbori tako većinom mladi podržavatelji predsjedničkih kandidata navečer izlaze na teheranske ulice vičući, trubeći iz automobila i mašući slikama svojih favorita. Njihovi će glasovi biti ključni s obzirom da je 60 posto Iranaca mlađe od 30 godina. Ahmadinedžadovi protukandidati su Karubi, bivši premijer Mirhosein Musavi i konzervativni bivši šef iranske Revolucionarne garde Mohsen Rezaie.

(Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene