Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ispali iz kamiona'

Poštenom nalazniku milijun eura prijeti zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojnik njemačke vojske u srijedu je predao policiji iznos od oko milijun eura koji su, doslovno, ispali iz oklopnog vozila kojim je novac transportiran na njemačkoj autocesti blizu grada Oberthulba, 100 km istočno od Frankfurta.

Unatoč očiglednom poštenju, vojnik nije nagrađen za svoj čin. Naime, 41-godišnjak bi se čak mogao suočiti sa optužbama za nezakonito zadržavanje triju kovčega gotovine koji su 'ispali iz kamiona'.

Pročitajte i ovo Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava? Andrej Plenković "Pišu budalaštine" Plenkovića naljutilo pitanje o Hrvoj Šipek i Turudiću: "Pa to su gluposti da ne mogu biti gluplje"

Cijela priča počela je u ponedjeljak kada je alarm uzbunio zaštitare da su se vrata njihova oklopna vozila slučajno otvorila dok su oni jurili autocestom. Zaštitari su potom ustvrdili da su nestala tri kovčega novca te je obaviještena lokalna policija i  javnost u nadi da će se javiti pošteni nalaznik. To se i dogodilo, ali se zbog 'kašnjenja' u predaji novca vlastima, nalaznik našao pod sumnjom da je htio zadržati pronađene kovčege eura.

Tužitelj Rainer Vogt izjavio je kako će se sljedeći tjedan donijeti odluka o podizanju optužnice za skrivanje pronađenog novca za što bi se nalaznik mogao suočiti sa tri godine zatvora.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene