Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnja zbog vojnika u Afganistanu

Postavljen dinamit u robnoj kući u Parizu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska policija pronašla je dinamit postavljen u jednoj velikoj robnoj kući u središtu Pariza, izvijestio je dnevnik Le Figaro na svojoj internet stranici pozivajući se na ministarstvo unutarnjih poslova.

Međutim, ministarstvo je priopćilo da štapići dinamita nisu bili povezani te da stoga nisu mogli eksplodirati.

Pročitajte i ovo Sergej Lavrov SERGEJ LAVROV VIDEO Ruski ministar vanjskih poslova šokirao se - švedskim WC-om: "Nemate pojma koliko je to nehumano" Ilustracija JAVNA NABAVA Ništa od pisoara od 3500 kuna i zahodskih četki od 700: Ministarstvo zdravstva poništilo natječaj, stiglo i objašnjenje

Policija je došla u robnu kuću Printemps nakon što je francuska novinska agencija primila pismo od nepoznate skupine Afganistanska revolucionarna fronta u kojem je navedeno da su postavljene bombe u jednoj od zgrada trgovine. Cijela robna kuća je evakuirana za vrijeme policijskog pretraživanja, a dinamit je pronađen u muškom WC-u.

Skupina je u pismu zatražila od francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozya da 'povuče svoje vojnike iz naše zemlje, Afganistana, prije kraja veljače 2009. ili ćemo opet poduzeti akciju u vašim velikim kapitalističkim trgovinama, ali idući put bez upozorenja'.

Francuska trenutačno ima 3.000 vojnika u Afganistanu. Sarkozy je pozvao na oprez i rekao je da policija trenutačno analizira eksplozivno sredstvo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene