Kokain, ilustracija (Foto: Arhiva/Grgo Jelavic/PIXSELL)
Kokain, ilustracija (Foto: Arhiva/Grgo Jelavic/PIXSELL) Foto: Arhiva/Grgo Jelavic/PIXSELL

Portugalska policija je objavila u četvrtak da je zaplijenila oko 2,5 tone kokaina i uhitila 11 osoba u tegljaču koji plovi pod panamskom zastavom u oceanu kod Portugala.


U zajedničkoj operaciji portugalske mornarice i zrakoplovstva 11 muškaraca, većinom iz istočne Europe uhićeno je i pritvoreno.

Vezani članci Pali dileri iz Novog Zagreba - 1 Pao dilerski dvojac iz Novog Zagreba: Policija u stanovima pronašla gotovo 13 kilograma marihuane, kokain, MDMA tablete... Luka Ploče Za sve su krive banane: Dubrovačka policija prekinula narkolanac na Neretvi, zaplijenili oko 100 kilograma kokaina

Krenuvši iz neprecizirane zemlje Latinske Amerike, tegljač je trebao stići do europskog kontinenta i isporučiti drogu, navodi se u policijskom priopćenju.

Tegljač je opažen u srijedu u međunarodnim vodama oko 300 km od pokrajine Algarve, na krajnjem jugu Portugala.

Cijena zaplijenjenog kokaina se procjenjuje na između 100 i 125 milijuna eura na tržištu, precizirao je novinarima dužnosnik borbe protiv droge portugalske policije Artur Vaz.

Portugalske vlasti su radile u suradnji s operativnim centrom za analize i pomorske informacije o drogi, europskom agencijom baziranom u Lisabonu.

U Portugalu su česte zapljene droge, jer ta zemlja predstavlja ulazna vrata morskim putem na europsko tržište.

Najveća zapljena kokaina u Portugalu od 8 tona dogodila se 2006. (Hina)