Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika akcija mornarice i zrakoplovstva

Portugalska mornarica zaplijenila 2,5 tona kokaina u Atlantiku, uhićeno 11 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Portugalska policija je objavila u četvrtak da je zaplijenila oko 2,5 tone kokaina i uhitila 11 osoba u tegljaču koji plovi pod panamskom zastavom u oceanu kod Portugala.

U zajedničkoj operaciji portugalske mornarice i zrakoplovstva 11 muškaraca, većinom iz istočne Europe uhićeno je i pritvoreno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kemiijski dodaci Dolaze iz iz podrumskih laboratorija, a mladi završavaju na psihijatriji zbog paranoje i halucinacija: Samo jedan ovakav joint može i ubiti Ilustracija U Španjolskoj Uhićen Crnogorac s Interpolove tjeralice: Pogledajte kakav je show napravio prije nego što je pao policiji u ruke

Krenuvši iz neprecizirane zemlje Latinske Amerike, tegljač je trebao stići do europskog kontinenta i isporučiti drogu, navodi se u policijskom priopćenju.

Tegljač je opažen u srijedu u međunarodnim vodama oko 300 km od pokrajine Algarve, na krajnjem jugu Portugala.

Cijena zaplijenjenog kokaina se procjenjuje na između 100 i 125 milijuna eura na tržištu, precizirao je novinarima dužnosnik borbe protiv droge portugalske policije Artur Vaz.

Portugalske vlasti su radile u suradnji s operativnim centrom za analize i pomorske informacije o drogi, europskom agencijom baziranom u Lisabonu.

U Portugalu su česte zapljene droge, jer ta zemlja predstavlja ulazna vrata morskim putem na europsko tržište.

Najveća zapljena kokaina u Portugalu od 8 tona dogodila se 2006. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene