Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastrašujuća snimka

Premrli od straha: Jak udar vjetra umalo prevrnuo avion pri slijetanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako se bojite letjeti letjeti avionom, možda ova video snimka i nije nešto što biste trebali pogledati.

Dramatično slijetanje aviona dogodilo se u zračnoj luci na portugalskom otoku Madeira. Zračna luka se nalazi u blizini planina i mora i pa su avioni često izloženi ekstremnim turbulencijama i lošim vremenskim uvjetima.

Pročitajte i ovo Velika šteta nakon oluje u Argentini oluja odnijela i više života VIDEO Nevjerojatna snaga prirode: Vjetar okretao avion na aerodromu kao da je igračka Screenshot U susjedstvu VIDEO Pilot pokazao kako izgleda slijetanje aviona na aerodrom kroz gustu maglu: "Imali smo sreće"

Slijetanje komercijalnog aviona stoga može biti vrlo zahtjevno čak i za najiskusnijeg pilota što se vrlo jasno vidi i na ovoj zastrašujućoj video snimci. Prije nego je lijevi kotač aviona dotaknuo pistu avion je umalo na bok okrenuo jak bočni vjetar. Pilot je uspio izravnati avion ali ga je novi nalet vjetra gotovo podigao i bacio u stranu pa je pilot odlučio vratiti se nazad u visine.

Na snimci se vidi kako se avion bori s udarima vjetra od 80 kilometara na sat prije nego se uspješno izravnao i dotaknuo pistu.

Inače, piloti prolaze poseban trening kako bi sletjeli na kratku pistu na ovom portugalskom otoku, okruženu planinama i Atlantikom. Pista je bila toliko kratka da je čak dva puta produživana nakon dvije nesreće. 1977. Boing 727 promašio je pistu i srušio se na obližnju plažu. Portugalski let TAP TP425 promašio je pistu, udario u most i ostao bez desnog krila. Potom se zapalio na obližnjoj plaži. Poginula je 131 osoba od 164 koje su se nalazile u avionu. 2000. godine pisti je produljena za još kilometar, a napravljena je na betonskim stupovima u moru.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene