Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na otoku Guamu

Poremećen, nožem napadao turiste: Dvoje mrtvih, ozlijeđena beba i dijete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje dvije japanske turistice usmrtio je poremećeni muškarac koji ih je napao nožem blizu jednog hotela na otoku Guamu u Tihom oceanu, objavile su lokalne vlasti, dodajući da je u napadu ozlijeđeno još najmanje 12 japanskih turista.

Do napada je došlo u utorak navečer kad se jedan muškarac automobilom zabio u izlog trgovine blizu turističkog kompleksa Outrigger Guam Resort, prije nego je iskočio iz automobila i napao nožem osobe na nogostupu.

Japanska vlada potvrdila je da je najmanje dvoje Japanaca ubijeno, a 12 ozlijeđeno. ‘Najmanje 14 japanskih državljana ozlijeđeno je, od kojih je dvoje smrtno stradalo’, izjavio je glasnogovornik vlade novinarima.

Pročitajte i ovo Fotografija napadača Šestero mrtvih FOTO Ovo je napadač iz Sydneyja: Uletio u šoping-centar s nožem u rukama i onda je nastao kaos, policija mu presudila Ilustracija Ubijen je Krvavi napad u Francuskoj: Muškarac nožem napao ljude, ubio jednu osobu

>> Strava u Beogradu: Nožem ubadao prolaznike na ulici!

‘Deset ozlijeđenih nalazi se u bolnici a dvoje je izašlo’, ali je barem jedna osoba teško ozlijeđena, naglasio je on. Smrtno su stradale dvije Japanke od 82 i 28 godina, javlja bolnica Guam Memorial Hospital koju citiraju japanski mediji. Među ozlijeđenima je 8-mjesečna beba i 3-godišnje dijete.

Otočna policija objavila je da je uhićen jedan 20-godišnjak. Motiv napada nije poznat. Guverner Guama Eddie Calvo kazao je da je napad šokirao taj američki teritorij u Tihom oceanu koji broji približno 180.000 stanovnika i svake godine privlači gotovo milijun japanskih turista. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene