Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Političari iz BiH bez suglasnosti o Lajčakovim mjerama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednici šest političkih stranaka iz BiH, danas su satima u Sarajevu bez posebnih rezultata raspravljali o načinu rješavanja sukoba izazvanih protivljenjem bosanskih Srba da prihvate posljednje odluke visokog predstavnika Miroslava Lajčaka.

Stranke su na tragu načelnog dogovora o tome kako provesti reformu policije, izjavio je novinarima Damir Arnaut, pravni savjetnik bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića koji je i inicijator sastanka što se održava uz sudjelovanje visokog predstavnika Lajčaka.

Pročitajte i ovo Brinu li političari o siromašnima? Dnevnik Nove TV pita Brinu li političari dovoljno o siromašnima? Pogledajte kako ste glasali Tarik Imamović Obitelj ga traži Nestao mladić iz Zenice, posljednji put obitelji se javio iz Zagreba: "Čuo sam kako mu netko govori 'odustani', otad je mobitel isključen"

Nakon gotovo šest sati razgovora vođenih iza zatvorenih vrata
Arnaut je kazao da je u uvodnom dijelu dva sata raspravljalo o
Lajčakovim odlukama kojima je izmijenjen način rada Vijeća ministara i Parlamenta BiH.

Potvrđeno je da stranke iz Federacije BiH i one iz Republike Srpske o tome i dalje imaju potpuno suprotna stajališta.

Arnaut je dodao da je ipak moguće očekivati usuglašenu novu verziju dokumenta o reformi policije u BiH.

Tim bi se dokumentom definirala uspostava koordinacije rada policije na državnoj razini kao i objedinjena obuka policijskih kadrova.

Na sastanku u Sarajevu sudjeluju predsjednik Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. Dragan Čović i Božo Ljubić, Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić i Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene