Škola u kojoj je ubijen učitelj povijesti
Škola u kojoj je ubijen učitelj povijesti Foto: Afp

Objavljen je video ubojstva napadača (18) iz Pariza koji je učitelju zario nož u vrat i ubio ga. Policija ga je upucala nakon što se oglušio na naredbe da legne na pod i baci oružje.


U napadu u četvrti Conflans-Saint-Honorine u petak poslijepodne je ubijen profesor povijesti, a napadač je navodno bio učenik škole.

Vezani članci Pritvoren mladić, ilustracija Drama u policijskoj postaji: Navijači nasrnuli na policajca, udarili ga šakom u glavu Napadač na policajca pred Vladom Napadač s Markova trga u jezivoj objavi oglasio se nakon krvavog napada: "Dosta je bilo prevara"

Na društvenim mrežama objavljen je video snimljen iz daljine u kojem se vidi kako nekoliko policajaca prilazi napadaču i govore mu da se legne na pod i baci oružje. Napadača se ne vidi u videu, ali vidi se kako mu prilazi policajac koji je, nakon što ga je 18-godišnjak odbijao poslušati, puca nekoliko puta.

Nakon napada uhićeno je još devetero ljudi, među kojima je najmanje jedan maloljetnik, a među uhićenima su i napadačevi roditelji, djed te brat.

Kako pišu strani mediji, ubijeni profesor prije nekoliko dana učenicima je na nastavi pokazivao karikature proroka Muhameda objavljene u satiričnom magazinu Charile Hebdo. Prije nego je pokazao karikature rekao je učenicima muslimanima da slobodno napuste učionicu kako se ne bi uvrijedili, no ipak je doživio osudu lokalne muslimankske zajednice, prenosi Mirror.

Oglasili su se i iz satiričkog časopisa Charlie Hebdo koji je i sam bio meta terorizma.

"Charlie Hebdo izražava užasnutost nakon što je učitelja ubio vjerski fanatik. Izražavamo duboku sućut njegovoj obitelji, njgovim voljenima i svim učiteljima", napisali su.