Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10 godina od nestanka

Potraga u Bugarskoj: Može li tajanstvena "žena u ljubičastom" rasvijetliti nestanak Madeleine McCann

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražitelji nestanka malene Madeleine McCann slijede novi trag koji ih je odveo u Bugarsku gdje tragaju za "ženom u ljubičastom" koja bi mogla rasvijetliti okolnosti nestanka.

Istražitelji koji rade na slučaju nestale Madeleine McCann otputovali su u Bugarsku slijedeći novi trag u istrazi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nestala Cijeli svijet prati misterij već 13 godina: Novca sve manje, a očekivanja sve veća Grupa azijskih imigranata sjedi na klupi u Sao Teotoniju Važan primjer Zemlja emigranata postala je useljenička destinacija: ''Novac je dobar, posao je dobar i budućnost je dobra''

Kako pišu britanski mediji, istražitelji tragaju za „ženom u ljubičastom“ koja bi mogla otkriti tajnu nestanka male Madeleine koja je nestala 2007. u dobi od tri godine.

Riječ je o udovici osuđivanog pedofila s kojim je radila u portugalskoj pokrajini Algarve 2007. godine, nedaleko od mjesta gdje je Madeleine zadnji put viđena.

Svjedoci tvrde kako je žena za kojom traga Scotland Yard viđena u kompleksu Ocean Club u portugalskom mjestu Praia da Luz gdje je odsjela obitelj McCann.

Žena je nestala nedugo smrti supruga i nestanka Madeleine, a policija je, unatoč detaljnim pretragama nije uspjela locirati, javlja The Sun.

"Eliminirati njihovu upletenost"

Izvor blizak istrazi izjavio je kako „ne postoje dokazi da je bračni par bio upleten u nestanaka, ali bi bilo dobro da se eliminira njihova upletenost“.

Podsjetimo, prije deset godina iz portugalskog odmarališta nestala je tada trogodišnja Britanka Madeleine McCann, koja je u odmaralištu bila sa svojom obitelji. Nestala je dok su njezini roditelji Kate i Gerry večerali u restoranu ni 100 metara od apartmana.

Roditelji su nekoliko puta otišli pogledati kako su Madeleine i blizanci, a majka je oko 22 sata primijetila da Madeleine nema. Portugalska policija prvo je krenula od pretpostavke da je dijete oteto iz apartmana, no kasnije su zaključili da je Madeleine umrla u apartmanu.

"Najlošije očuvano mjesto zločina"

Svjedoci kažu da je policiji, nakon što su pozvani, trebalo sat vremena da dođe u odmaralište. Ispitivanja na mjestu događaja, uz prevoditelje, trajalo je još sat vremena, a područje nije označeno kao mjesto zločina, što je značilo da su se ljudi ondje slobodno kretali, ulazili i izlazili bez ograničenja.

Jedan od kasnijih istražitelja rekao je da je to na kraju bilo ''najlošije očuvano mjesto zločina''. Blokade na cestama postavljene su tek 12 sati nakon prijave nestanaka. Španjolske granične kontrole o slučaju su obaviještene tek sljedeće jutro, a to je ostavilo dovoljno vremena potencijalnim otmičarima da napuste zemlju bez problema.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene