Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija privela stotine ultradesnih prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Moskvi je u subotu privela nekoliko stotina ultranacionalista koji su se pokušali okupiti na zabranjenom prosvjednom maršu kojim su željeli objaviti superiornost Rusa i prosvjedovati protiv, kako smatraju, podrivanja od strane drugih etničkih skupina, rekli su organizatori.

U drugom ruskom gradu po veličini Sankt Petersburgu policija je prekinula obračun šakama između nekoliko stotina krajnje desnih aktivista i antifašista. Tamošnja je policija privela više desetaka ultranacionalista zbog sudjelovanja na zabranjenom skupu i nekoliko njihovih ljevičarskih protivnika, izvijestila je agencija Interfax.

Pročitajte i ovo Herzoga dočekali prosvjednici na otvaranju muzeja holokausta u Amsterdamu Traže prekid vatre Na otvaranju muzeja izraelskog predsjednika dočekali prosvjednici: Postavili mu putokaz prema Međunarodnom sudu pravde Uhićenje u Njemačkoj; ilustracija - 4 Angažirano 130 policajaca Uhićena pripadnica Frakcije Crvene armije: Skrivala se 30 godina, neki članovi su još u bijegu

Odluka vlasti u Moskvi, Sankt Petersburgu i drugim gradovima da spriječe okupljanja podržavatelja krajnje desnice kao i oštar odgovor policije izgleda da predstavljaju nastojanje da se otklone optužbe da vlada malo čini u borbi protiv rastućeg vala ksenofobije u Rusiji.

Dopisnik Interfaxa u Sankt Petersburgu izvijestio je da je policija koristila suzavac kako bi zaustavila sukobe no glasnogovornik policije i fotograf agencije Associated Press su rekli da su sudionici raspršivali neku tvar iz kanistra za gorivo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene