Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija u Moskvi je u subotu privela nekoliko stotina ultranacionalista koji su se pokušali okupiti na zabranjenom prosvjednom maršu kojim su željeli objaviti superiornost Rusa i prosvjedovati protiv, kako smatraju, podrivanja od strane drugih etničkih skupina, rekli su organizatori.


U drugom ruskom gradu po veličini Sankt Petersburgu policija je prekinula obračun šakama između nekoliko stotina krajnje desnih aktivista i antifašista. Tamošnja je policija privela više desetaka ultranacionalista zbog sudjelovanja na zabranjenom skupu i nekoliko njihovih ljevičarskih protivnika, izvijestila je agencija Interfax.

Vezani članci USKOK, ilustracija Policija i USKOK upali na zagrebački Trgovački sud, uhićen sudac Kovačić: Stečajne dužnike oštetili za 30 milijuna kuna Slika nije dostupna Boston: Policija uklonila šatore i uhitila 47 prosvjednika

Odluka vlasti u Moskvi, Sankt Petersburgu i drugim gradovima da spriječe okupljanja podržavatelja krajnje desnice kao i oštar odgovor policije izgleda da predstavljaju nastojanje da se otklone optužbe da vlada malo čini u borbi protiv rastućeg vala ksenofobije u Rusiji.

Dopisnik Interfaxa u Sankt Petersburgu izvijestio je da je policija koristila suzavac kako bi zaustavila sukobe no glasnogovornik policije i fotograf agencije Associated Press su rekli da su sudionici raspršivali neku tvar iz kanistra za gorivo.