Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detaljna istraga u tijeku

Lažna Madeleine ne posustaje, najavila novi DNK test: Policija joj oduzela mobitel - "Kad obavimo svoje, neka pravosudni sustav preuzme slučaj"

Julia Wendell
Julia Wendell Foto: Screenshot/YouTube
Kalifornijska policija zaplijenila je mobitel Poljakinje koja je tvrdila da je nestala Madeleine McCann. Pokazalo se da planira napraviti drugi DNK test nakon što je prvi pokazao da ona nije McCann.

21-godišnja Julia Wendell ostala je bez mobitela. Zaplijenila ga je kalifornijska policija. Poljakinja je javnosti poznata po tvrdnji da je ona nestala Madeleine McCann.

Nakon što je obavljen DNK test i rezultat pokazao da nije ni u kakvoj rodbinskoj vezi s nestalom djevojčicom, istraga je pokazala da Wendell planira obaviti drugi DNK test.

Odjel šerifa okruga Orange kontaktirao je policiju u Wroclawu kako bi ih izvjestili o zaplijenjenom mobitelu. Wendell živi u Kaliforniji nakon što je navodno dobila prijetnje smrću u Poljskoj.

Policija zbog istrage koja je u tijeku ne otkriva više detalja, piše Daily Mail.

"Detaljno sve istražujemo, a kad policija obavi svoje, neka pravosudni sustav preuzme slučaj ako bude trebalo", kazao je glasnogovornik policije Mike Woodroof.

Pročitajte i ovo Madeleine McCann Objavila video Djevojka tvrdi da je ona nestala Madeleine McCann, moli pomoć: "To sam čula od svoje bake"

Wendell je na naslovnice medija stigla nakon otvorenog profila na društvenim mrežama pod nazivom @IamMadeleineMcCann. Pojavila se i na američkoj televiziji, a potom preselila u SAD zbog navodnih prijetnji smrću u Poljskoj.

Analiza DNK odbacila mogućnost da je Madeleine

Napravljen je DNK test, a prema rezultatima - ona nema baš nikakve veze s djevojčicom Madeleine McCann, nestalom za vrijeme obiteljskog ljetovanja u Portugalu 2007. godine.

Prošli tjedan se ispričala roditeljima Maddie navodeći kako nikome nije htjela donijeti tugu u život. Dala je i izjavu na 17 stranica u kojoj se ispričala i bizarno dodala da nikad nije tvrdila kako je baš ona nestala djevojčica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podignuta optužnica Silovao djevojčicu, a zatim i 72-godišnju staricu: Osuđeni zlostavljač čeka suđenje u slučaju koji je šokirao svijet

Nakon toga, najavila je da želi napraviti drugi DNK test: "Želim to učiniti i ne moram nikome objašnjavati zašto, ali ja mislim da svi znaju moje razloge. Kad rezultati stignu, sve ću vas obavijestiti".

Njezina obitelj kratko je komentirala kako ih rastužuje činjenica da je Wendell odbila pomoć stručnjaka, a navode i da vjerojatno ne uzima redovito propisanu terapiju. Mediji javljaju da se Wendell već u tri navrata javljala kao osoba koja je nestala kao dijete.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene