Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izjava na 17 stranica

Lažna Madeleine ispričala se roditeljima nestale djevojčice, a onda je uslijedio bizarni preokret - "Još uvijek vjerujem..."

Julia Wendell
Julia Wendell Foto: Screenshot/YouTube
Poljakinja koja je tvrdila da je nestala Madeleine McCann, zbog čega je postala svjetska senzacija, ispričala se roditeljima nestale djevojčice. Zatim je uslijedio bizaran obrat u njezinoj izjavi.

Julia Wendell (21) dospjela je na naslovnice medija diljem svijeta nakon što je na društvenim mrežama objavila svoju teoriju o tome da je ona nestala djevojčica. Naime, napravila je profil s korisničkim imenom @IamMadeleineMcCann.

Nakon što je napravljen DNK test i rezultati su dokazali da ona nije u rodu s obitelji Madeleine McCann, portal MailOnline otkrio je da je ona već ranije tvrdila kako je nestala djevojka u druga tri slučaja, piše Daily Mail.

"Nije mi bila namjera nikome donijeti tugu ili bilo koju drugu negativnu emociju, a posebno obitelji McCann", navela je Wendell. U izjavi na 17 stranica ispričava se za tugu koju je prouzročila roditeljima djevojčice iz Rothleyja u Leicestershireu.

Nedugo nakon toga, zanijekala da je ikada tvrdila kako je ona Madeleine. "Ne sjećam se većine onoga što se događalo, ali mogu se sjetiti nekih stvari i nikada nisam rekla da sam ja Madeleine McCann", kazala je.

"Upotrijebila sam tu rečenicu za otvaranje profila na Instagramu, to je bila moja pogreška, ja to znam i ispričavam se zbog toga. Trebala sam koristiti riječi 'Jesam li ja Madeleine McCann?', a ne 'Ja sam'", dodaje.

Pročitajte i ovo Kate i Gerry McCann Jasna poruka Javili su se roditelji nestale Maddie nakon rezultata DNK analize Poljakinje koja tvrdi da je nestala djevojčica

"Dakle, to je bila moja krivnja... Moj glavni cilj uvijek je bio saznati tko sam i što se točno dogodilo u mojoj vrlo bolnoj prošlosti", navela je Wendell.

Dovela u pitanje rezultate DNK testa

Unatoč isprici i dokazima da nije Madeleine McCann, bizarno je ostavila otvorenu mogućnost da su rezultati DNK testa netočni. "Još uvijek vjerujem kako postoji mogućnost da bih ja mogla biti Madeleine", tvrdi.

Prijatelji njezine majke Dorote iz Wroclawa u Poljskoj rekli su da je žena bila potresena kćerinim tvrdnjama, a posebno joj je bilo teško zbog tjeskobe koju je nanijela roditeljima nestale djevojčice.

Wendell je ranije tvrdila da joj nikada nisu pokazane njezine fotografije iz djetinjstva niti rodni list. Njezina je obitelj to opovrgnula – i pružila dokaze.

"Za nas kao obitelj očito je da je Julia naša kći, unuka, sestra, nećakinja, sestrična i polunećakinja. Imamo sjećanja, imamo slike. Julia ima te fotografije jer ih je ponijela iz obiteljske kuće s rodnim listom, kao i brojne otpuste iz bolnice", navode.

Pročitajte i ovo Julia Wendell Na ovo se čekalo Djevojka koja tvrdi da je nestala Maddie dobila rezultate DNK analize

"Prijetila, lagala i manipulirala"

"Uvijek smo pokušavali razumjeti što se događa s Julijom. Prijetnje koje nam je uputila, laži i manipulacije, aktivnosti na internetu... sve smo to vidjeli i pokušali spriječiti, objasniti, tražili smo da prestane", navodi obitelj.

"Uvijek smo joj pokušavali pomoći da ponovno stane na noge. Julija je punoljetna već nekoliko godina. Iselila se iz kuće", dodaju.

"Odbija liječenje, ne uzima lijekove redovito", tvrdi obitelj i ističu da su joj ponudili terapeute, lijekove i podršku tijekom godina, no ona je uvijek željela biti popularna, a nakon posljednjih događaja ima milijun pratitelja.

"Internet neće zaboraviti, a očito je da Julia nije Maddie. Očajni smo ovom trenutačnom situacijom", poručila je obitelj Julie Wendell.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene