Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IDENTIFICIRAN NAPADAČ

Policija objavila detalje užasa u američkom klubu: "Dva heroja su mu se suprotstavila i spriječila nastavak ubijanja"

Mjesto pucnjave u američkom gradu Colorado Springs - 4
Mjesto pucnjave u američkom gradu Colorado Springs - 4 Afp
Aktualno Galerija Mjesto pucnjave u američkom gradu Colorado Springs - 1 Mjesto pucnjave u američkom gradu Colorado Springs - 1 Foto: Afp Mjesto pucnjave u američkom gradu Colorado Springs - 2 Mjesto pucnjave u američkom gradu Colorado Springs - 2 Foto: Afp Mjesto pucnjave u američkom gradu Colorado Springs - 3 Mjesto pucnjave u američkom gradu Colorado Springs - 3 Foto: Afp +0 Mjesto pucnjave u američkom gradu Colorado Springs - 4 Galerija 1/4 >>
Identificiran je muškarac koji je osumnjičen da je ubio najmanje pet osoba u američkom gej klubu.

Anderson Lee Aldrich osumnjičen je da je u gej klubu u američkom gradu Colorado Springs ubio najmanje pet osoba. Adrian Vasquez, ravnatelj policije tog grada, rekao je da je, prema izjavama svjedoka, spomenuti 22-ogodišnjak s puškom ušao u Club Q i počeo pucati.

"Prikupljeni dokazi i intervjui ukazuju da je odmah po ulasku počeo pucati u ljude i da se kretao dublje u klub. Dok je bio u klubu, najmanje dva heroja su mu se suprotstavila i borila su se s njim te su ga uspjela spriječiti da nastavi s ubijanjem i naudi drugima. Dugujemo im veliku zahvalnost", rekao je Vasquez.

"Što se tiče istrage, ona je još uvijek u ranim fazama i zasad nećemo identificirati svjedoke koji su se nalazili unutar kluba", dodao je te istaknuo da policija istražuje i je li se radilo o zločinu iz mržnje, izvijestio je CNN.

Pročitajte i ovo Snijeg u Gorskom kotaru POSEBNA REGULACIJA FOTO/VIDEO Dijelovi Hrvatske zatrpani snijegom: "Normalno je da ga ima u studenom. Ali nismo očekivali baš ovoliko..."

Pročitajte i ovo Ilustracija NAKON BOMBAŠKIH NAPADA Masovni turski zračni napadi u Siriji: Najmanje 31 osoba ubijena, ima ozlijeđenih i nestalih

Osim toga, policija zasad neće objaviti imena poginulih jer je identificiranje žrtava i kontaktiranje njihovih obitelji još uvijek u tijeku. Vasquez je također rekao da su na mjestu tragedije pronađena dva pištolja i puška.

Nekoliko osoba još je uvijek u životnoj opasnosti i nalaze se na odjelu za intenzivnu njegu. Doktor Bill Plauth rekao je da je sedam žrtava dovezeno u bolnicu Penrose, a da ih je dvoje u kritičnom stanju.

"Ostalih pet pacijenata uglavnom su imali ozljede ekstremiteta, a dvoje ih je izliječeno i poslano doma", rekao je te dodao: "Ostali su još u bolnici i nalaze se na liječenju."

Također, doktor David Steinbruner iz Memorijalne bolnice UCHealth rekao je da je ondje primljeno 10 pacijenata. I ondje ih je, potvrdio je Steinbruner, nekoliko u kritičnom stanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene