Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSEBNA REGULACIJA

FOTO/VIDEO Dijelovi Hrvatske zatrpani snijegom: "Normalno je da ga ima u studenom. Ali nismo očekivali baš ovoliko..."

Aktualno Galerija Snijeg u Gorskom kotaru Snijeg u Gorskom kotaru Foto: DNEVNIK.hr Snijeg u Gorskom kotaru Snijeg u Gorskom kotaru Foto: DNEVNIK.hr +0 Snijeg u Gorskom kotaru Galerija 1/3 >>
Snježni pokrivač u nedjelju je prekrio dijelove Hrvatske, a zbog vremenskih je uvjeta na nekim cestama na snazi posebna regulacija prometa. Na Zavižanu je napadalo 40 centimetara snijega.

Tijekom noći i jutra snijeg je padao u Gorskom kotaru i Lici, a zabijelio se i Platak te najviši vrhovi Učke i Ćićarije.

Na Zavižanu je jutros u sedam sati izmjereno 40 centimetara snijega, u Begovom Razdolju 33 centimetra, u Delnicama 27, u Pargu 21 centimetar.

Za Gorski kotar i Liku je zbog poledice i snijega na snazi bio narančasti meteoalarm, a u velebitskom kanalu crveno upozorenje zbog vjetra.

Ipak, Gorani su spremno dočekali prve pahulje. Priliku za uživanje u zimi iskoristili su planinari na zagrebačkom Sljemenu.

"Kraj je 11. mjeseca i normalno je da u Gorskom kotaru padne snijeg. Nismo očekivali baš toliko, ali kad ga ima moramo nešto i raditi", rekao je Filip, stanovnik Vrata.

 

Donedavno još 20-ak stupnjeva

Reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga podjetila je kako je prije samo 20-ak dana temperatura u Gorskom kotaru iznosila 18 stupnjeva.

"To je još jedan od dokaza da su klimatske promjene već tu", zaključila je. 

Stanje na cestama

Nakon smirivanja vremenske situacije u Gorskom kotaru, promet je dopušten autocestom A6 Rijeka-Zagreb za sve skupine vozila.

Zbog jakog vjetra je na autocesti A7, između čvorova Draga i Šmrika, i na Jadranskoj magistrali (DC8), između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, na sazi zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna zimska oprema na brojnim cestama. Stanje na cestama pratite >>OVDJE.

"Imali smo nekoliko vozila koji nisu imala zimsku opremu. Svakako apeliramo na vozače da ju, da uspore vožnju te izbjegavaju nagla skretanja i kočenja", rekao je Valentin Crljenko, voditelj Tehničke jedinice Delnice Hrvatskih autocesta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene