Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISPRED PAROMLINA

U Zagrebu postavljeni bijeli šatori za migrante: Moći će se otuširati, okrijepiti, napuniti mobitele...

Aktualno Galerija Postavljeni šatori za migrante - 3 Postavljeni šatori za migrante - 3 Foto: DNEVNIK.hr Postavljeni šatori za migrante - 2 Postavljeni šatori za migrante - 2 Foto: DNEVNIK.hr Postavljeni šatori za migrante - 1 Postavljeni šatori za migrante - 1 Foto: DNEVNIK.hr Postavljeni šatori za migrante - 4 Postavljeni šatori za migrante - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Postavljeni šatori za migrante - 5 Galerija 1/5 >>
U Zagrebu su ispred Paromlina postavljena dva bijela šatora za migrante u tranzitu kojih je sve više, a trenutačno se smrzavaju na otvorenom.

Uz šatore je postavljen i kontejner s tuševima i toaletom. Migrantima će biti omogućeno da se okrijepe, napune mobitele, a na raspolaganju će imati i prevoditelje.

U njima još nema ljudi, potrebno je ispuniti tehničke preduvjete.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OBUKLI IH I UTOPLILI Policijski službenici iz Slavonskog Broda pokazali humanost: U više navrata pomogli nezakonitim migrantima

Pročitajte i ovo Marko Balen, reporter Nove TV OD 1. SIJEČNJA Što će biti s nezakonitim migrantima nakon ulaska u Schengen? "Pred Hrvatskom je sada veliki posao"

"Pedesetak ljudi istovremeno može boraviti u šatoru s obzirom na informaciju koju imamo da se stotinjak migranata nalazi na području Zagreba. Smatramo da će to biti dostatno. Ovo je isključivo zamišljeno kao okrijepa. Nije zamišljeno noćenje. Crveni križ će logistički učiniti sve u ovo hladno vrijeme, koje je već krenulo, da im taj boravak bude što ugodniji", rekao je ravnatelj zagrebačkog Crvenog križa Petar Penava.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene