Četverostruki ubojica Edin Gačić i dalje je u bijegu, a policija BiH za njim traga već sedmi dan.

Galerija


Zbog sumnje da bi se Gačić mogao vratiti na teritorij općine Konjic, policija kontrolira vlakove koji dolaze i odlaze iz Konjica, javlja Dnevni avaz. "Sve su raspoložive snage na terenu i zajedno s pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo i ostalim državnim agencijama intenzivno tragaju za Edinom Gačićem", rekao je za Dnevni avaz Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo.

Vezani članci Policija traga za ženskom osobom s fotografije Policija traga za ovom ženom: Lažno se predstavila pa s više osoba potpisala ugovore o prodaji nekretnina Policijska patrola s dugim cijevima na putu Sarajevo - Konjic (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) Specijalci otkrili detalje akcije u kojoj su ubili bosanskog masovnog ubojicu: ''Za nas nije bilo odmora ni danju ni noću''

Policajci trenutno pretražuju nekoliko kuća u Tarčinu. Punih sedam dana višestruki ubojica Edin Gačić nalazi se u bijegu, i to nakon što je prošli ponedjeljak ubio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica, a u subotu policajca Mahira Begića u Suhodolu kod Tarčina.

Policija u BiH traga za ubojicom Edinom Gačićem (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) - 2
Policija u BiH traga za ubojicom Edinom Gačićem (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) - 1 Foto: Armin Durgut/PIXSELL

U nedjelju je ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica najavio dolazak još 130 policajaca iz više kantona kao ispomoć. "Osjećaj sigurnosti građana Kantona Sarajevo nam je najvažniji, posebno u situacijama kada određeni događaj stvara osjećaj nesigurnosti. Zato će od ponedjeljka građane Kantona Sarajevo osiguravati još 130 policajaca iz drugih kantona", izjavio je Katica.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo navode kako je potraga intenzivirana te da je od ponedjeljka ujutro policija u nekoliko navrata postupala po prijavama građana. Mevludin Halilović iz MUP-a rekao je kako policija provjerava sve informacije.

Policija u BiH traga za ubojicom Edinom Gačićem (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) - 2
Policija u BiH traga za ubojicom Edinom Gačićem (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) - 3 Foto: Armin Durgut/PIXSELL

"Naše ekipe sastavljene od istražitelja i pripadnika timova Jedinice za specijalističku podršku su na cijelom teritoriju Kantona Sarajevo, provjeravaju sve informacije koje dolaze od građana i idu u preglede teritorija", rekao je.

U sarajevskom naselju Stup pripadnici Federalne uprave policije (FUP) u nedjelju navečer pretraživali su napušteni Dom umirovljenika, a nakon dojave da se u njemu nalazi odbjegli Edin Gačić.

Dnevni Avaz prenosi kako se nije radilo o odbjeglom Gačiću, već o migrantu. MUP KS u nedjelju je i službeno raspisao tjeralicu za Edinom Gačićem zbog ubojstva Mahira Begića i Sauda Sultanića.

Visok je oko 180 centimetara, mršavije tjelesne građe, posljednji put viđen je u tamnoplavoj jakni, svijetlim hlačama, smeđoj pletenoj kapi, a nosio je dioptrijske naočale, navela je policija.

Vandalizam u Splitu uzima maha: Nakon napada na vaterpoliste na zidu osnovne škole osvanuli sramotni grafiti

Omiljeni glumac dobio dijete u 70. godini, 34 godine mlađa supruga rodila je dječaka