Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utrka s vremenom

Nestalog popularnog voditelja snimile su nadzorne kamere: Pojavila se i jedna teorija

Potraga za voditeljem
Potraga za voditeljem Reuters
Aktualno Galerija Potraga za voditeljem Potraga za voditeljem Foto: Reuters Michael Mosley Michael Mosley Foto: Fenris Oswin via Guliver Michael Mosley Michael Mosley Foto: Maureen McLean via Guliver +0 Michael Mosley Galerija 1/4 >>
Michael Mosley (67), BBC-jev voditelj i novinar nestao je u srijedu tijekom odmora sa suprugom u Grčkoj. Već četiri dana traje potraga u koju su uključeni i dronovi i helikopteri, no Mosleyju nema ni traga. Nadu bude snimke nadzornih kamera na kojima se, vjeruje se, nalazi upravo Mosley.

Još uvijek traje potraga za popularnim britanskim voditeljem Michaelom Mosleyjem, a pojavila se snimka koja budi novu nadu.

Snimka prikazuje muškarca kako hoda s kišobranom uz marinu u selu Pedi u srijedu, krećući se prema stjenovitim brdima, javlja BBC koji je pregledao snimku, a vjeruje se da je u njoj upravo 67-godišnji nestali novinar i voditelj.

Nova snimka prikazuje čovjeka u dobrom stanju i kako hoda stabilno, rekao je neimenovani policajac za BBC.

Vjeruje se da je to jedna od posljednje dvije nadzorne snimke čovjeka s kišobranom prije nego što je napustio selo.

Ranije u subotu, vatrogasci su započeli pretragu u radijusu od 6,5 kilometara po planinskom području koje je okruženo morem. Na pitanje je li bilo ikakvih tragova Mosleyja, rekli su da "nema ničega".

Pojavila se teorija prema kojoj je Mosley krenuo dužim putem nego što se prije mislilo, prolazeći preko kilometara izloženih brežuljaka. 

 Na temelju snimki nadzornih kamera rekonstruirana je i ruta kojom se vjerojatno kretao prije nestanka. Čovjek za kojeg se vjeruje da je voditelj viđen je na glavnoj ulici Pedija s kišobranom oko 20 minuta nakon što je otišao s plaže, gdje ga je posljednji put vidjela supruga - koja također sudjeluje u potrazi, kao i njihovo četvero djece koji su stigli na otok kako bi pomogli.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uznemirujuće prijetnje Očajnički vapaj dviju djevojaka u strahu: ''Nitko nas ne štiti od nasilnika. Ne želimo biti nova Nizama"

Član spasilačkog tima opisao je potragu kao "utrku s vremenom" i rekao da bi nestali novinar mogao biti "bilo gdje".

U potrazi sudjeluju i svi patrolni brodovi, privatni brodovi i komercijalni brodovi u blizini otoka, rekao je obalni stražar, dok policija i vatrogasci koriste dronove i psa tragača kako bi pokušali locirati nestalog voditelja. U moru su ga tražili ronioci i oblana straža.

Pročitajte i ovo Noa Argamani akcija vojske "Nemojte me ubiti!" Spašeno četvero talaca, među njima i djevojka sa snimke koja je šokirala svijet

Gradonačelnik Symija, Eleftherios Papakaloudoukas, rekao je da će potraga trajati dok se Mosley ne pronađe. Dodao je da nije siguran zašto bi nestali voditelj pokušao napraviti dugu, potencijalno napornu šetnju po takvoj vrućini, ali se nada da će voditelj biti pronađen "živ i zdrav".

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene