Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokiran cijeli svijet

Animacija stravičnog udara koji je Belgiju zavio u crno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na temelju izvještaja napravljena je neslužbena animacija koja prikazuje kako se pretpostavlja da se dogodila nesreća autobusa u kojoj je poginulo 28 osoba, od čega 22 djece.

Animirana rekonstrukcija napravljena je na temelju posljednjih policijskih podataka vezanih za nesreću u Švicarskoj koja je potresla svijet i zbog koje će Belgija, čiji su nesretni putnici državljani, proglasiti Dan žalosti.

Pročitajte i ovo Snježana Markušić, PMF Simulacija potresa Područje od Splita do Zadra potresnije nego što se mislilo: "Dobili smo rezultate koje ni mi nismo očekivali" Ilustracija, učenici Objavilo ministarstvo Poznato kada počinju upisi u srednje škole: Ovo su važni rokovi, ima i promjena u gimnazijama

Na njoj se vidi kako se autobus prvo zabio desnom stranom u tunel. Silina udarca ga je vratila na cestu te se i lijevom stranom zabio u tunel, a potom ponovno odbio i po treći put, ovoga puta frontalno, zabio u zid.

Svi su šokirani nesrećom jer je autobus bio novije proizvodnje, promet nije bio gust, a vremenski uvjeti bili su dobri. Među poginulima su i vozač i suvozač, a jedna preživjela djevojčica ispričala je ocu čega se sjeća.

'Odjednom je sve postalo crno i čula sam prasak. Sjedala su poletjela zrakom, a ja sam ostala zarobljena između dva sjedala', rekla je djevojčica, a prenosi belgijski list Le Soir. List piše kako je djevojčicu zasigurno 'pazio anđeo čuvar', jer iako se nalazila na strani koja je najviše stradala, uspjela je preživjeti. Djevojčica je teško ozlijeđena i ima slomljene noge i ruku.

Ovo je najteža nesreća u Švicarskoj u posljednja tri desetljeća i zbog svega je pokrenuta istraga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene