Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poettering izrazio nadu da će se u Hrvatskoj ubrzo formirati vlada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europskog parlamenta Hans-Gert Poettering izjavio je danas u Bruxellesu da se nada kako će se u Hrvatskoj brzo oformiti vlada, kako bi se mogli nastaviti dosad uspješno vođeni pregovori o pristupanju Europskoj uniji.

"Pregovori o pristupanju koje je s hrvatske strane vodio Ivo Sanader, su napredovali. Nadam se da će politička situacija omogućiti da se uskoro formira vlada tako da možemo nastaviti pregovore", rekao je Poettering nakon razgovora s hrvatskim predsjednikom Stjepanom
Mesićem.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

Poettering je ponovio da se nada da će Europski parlament u ovom sazivu, kojemu mandat istječe u lipnju 2009., moći dati pristanak na pristupni sporazum s Hrvatskom.

Europski parlament prvi ratificira pristupni sporazum, nakon čega kreće proces ratifikacije po zemljama članicama Europske unije.

Predsjednik Mesić je rekao da je Poetteringa upoznao sa svojim pogledima na događaje u regiji, s izbornim procesom i reformama provedenim u Hrvatskoj.

"Upoznao sam ga sa svojim pogledima na događaje u regiji, s onim što radimo u Hrvatskoj, koje reforme smo proveli i koje još moramo provesti. Također sam ga upoznao s procesom formiranja vlade, s izbornim procesom koji je proveden u najboljim demokratskim tradicijama", rekao je Mesić.

Dodao je da je Poetteringu rekao da će Hrvatska nastaviti sa svojom proeuropskom politikom i s politikom dobrosusjedstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene