Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Senator Edward Kennedy, jedan od najutjecajnijih članova Demokratske stranke, u ponedjeljak će podržati izbor Baracka Obame za predsjedničkog kandidata stranke, najavio je The Washington Post pozivajući se na demokratske dužnosnike.


Potvrda Edwarda Kennedya jedna je od najtraženijih u bici za predsjedničku nominaciju demokrata, i ona će dodatno ojačati izglede Obame nakon premoćne pobjede koju je odnio u subotu na predizborima u Južnoj Karolini, gdje je osvojio dvostruko više glasova od glavne konkurentice za nominaciju, senatorice i bivše prve dame SAD-a Hillary Clinton.

Vezani članci Slika nije dostupna Zbog Obame Oprah proplakala Slika nije dostupna Senator Edward Kennedy na operaciji tumora na mozgu

Kennedy se odlučio podržati senatora Obamu, koji nastoji postati prvim predsjednikom SAD-a afroameričkog podrijetla, unatoč tome što su Hillary i Bill Clitnon ovih dana vršili pritisak na Kennedya da ostane neutralan, navodi Post.

Odluku o javnoj podršci Obami, Kennedy je donio i zbog
nezadovoljstva taktikom Clitonovih i njihovih pomoćnika u kampanji u Južnoj Karolini, gdje su u napade na protivnika uključeni i rasni tonovi.

Prema pisanju tjednika Newsweek, Kennedy je svoje nezadovoljstvo izrazio izravno Billu Clintonu, pozivajući ga da se kao bivši predsjednik države suzdrži od takvog angažmana u kampanji, ali bez rezultata.

Svoju podršku Obami, Kennedy bi trebao objaviti u ponedjeljak na predizbornom skupu u Bender areni Američkog sveučilišta u Washingtonu. 

Na skupu će se pojaviti i njegova nećakinja Caroline Kennedy, koja je podršku Obami iznijela u nedjelju u The New York Timesu, uspoređujući mladog senatora iz Illinoisa s njezinim pokojnim ocem, bivšim predsjednikom SAD Johnom F. Kennedyem.