Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka Indiji i Pakistanu

'Počnite surađivati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoki američki vojni dužnosnik pozvao je Islamabad da iskoristi napade u Mumbaiju kako bi ojačao suradnju s Indijom u borbi protiv ekstremizma i terorizma.

Indija i Sjedinjene Države optužili su militantnu skupinu Lashkar-e-Taiba sa sjedištem u Pakistanu za napade u Mumbaiju koji su dodatno pogoršali odnose između New Delhija i Islamabada. 

Pročitajte i ovo Ilustracija ne zna se uzrok Drama na letu za Frankfurt: 70 putnika odjednom je počelo povraćati! Avion Boeing Jedan u nizu Novi incident na letu: Zbog bizarnog incidenta 176 putnika vraćeno u New York

>> Indija: Poduzet ćemo sve mjere

Predsjednik združenog stožera američke vojske admiral Mike Mullen doputovao je u Pakistan u svoj drugi posjet toj zemlji nakon prošlomjesečnih napada u Mumbaiju, te se sastao s najvišim pakistanskim vojnim dužnosnicima. 'Mullen je ohrabrio pakistanske čelnike da iskoriste ove tragične događaje kako bi ojačali odnose s Indijom i pronašli načine da se obje zemlje zajedno bore protiv ekstremizma', navodi se u priopćenju američkog veleposlanstva. 

>> Indija se priprema napasti Pakistan

'On je također zahvalio pakistanskoj vladi na uhićenju članova Lashkar-e-Taibe (LeT) i drugih ekstremističkih skupina za koje se sumnja da su povezane s napadima', priopćeno je. Pakistan je opovrgnuo bilo kakvu umiješanost u napade i obećao da će surađivati u istrazi. Vlada u Islamabadu također je uhitila nekolicinu čelnika skupine Jamaat-ud-Dawa (JuD), te zatvorila urede i zamrznula sredstva te skupine za koju se vjeruje da je povezana s LeT-om.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene