Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nuklearne sile u sukobu

Indija se priprema napasti Pakistan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indija se jučerašnjim prelijetanjem Pakistana pripremala za mogući napad na tu zemlju, tvrde izvori iz Pentagona, objavila je američka televizijska kuća CNN.

SAD vjeruju kako je jučerašnje indijsko prelijetanje Pakistana bila priprema za mogući napad na tu zemlju kao posljedica terorističkih napada na Mumbai za koje Indija proziva Pakistan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Uskoro, pripreme su skoro gotove!' Sjeverna Koreja prijeti nuklearnim pokusom Slika nije dostupna 'Uvedite moratorij' Rusija poziva S.Koreju da zaustavi nuklearne aktivnosti

>> 'Indijski zrakoplovi ušli u pakistanski zračni prostor' 

>> Indija: Nismo povrijedili pakistanski zračni prostor

Tri službenika Pentagona potvrdila su CNN-u da SAD ima informacije koje upućuju na to da Indija priprema svoje vojne pilote za moguću misiju. Jedan je rekao kao je indijska zrakoplovna služba trenutačno u stanju pripravnosti.

Ovo je prva javna indikacija da su dvije nuklearne sile možda bliže konfliktu nego su to same spremne priznati. Indijci nisu željeli komentirati navode Pentagona.

Izvori iz Pentagona potvrdili su kako podaci s kojima raspolažu upućuju na to da je u subotu jedna indijska letjelica uistinu povrijedila pakistanski zračni prostor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene