Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Viši sud u Nišu

Počinje suđenje Malčanskom berberinu: Oteo je i deset dana zlostavljao dvanaestogodišnju djevojčicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred Višim sudom u Nišu u petak počinje suđenje Ninoslavu Jovanoviću iz Malče, osumnjičenom da je oteo i deset dana zlostavljao dvanaestogodišnju djevojčicu iz Suvog Dola.

Više javno tužiteljstvo u Nišu krajem ožujka podiglo je optužnicu protiv Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin. Zbog zaštite maloljetne žrtve, dvanaestogodišnje djevojčice, nije objavljena kvalifikacija kaznenog djela za koje ga terete.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uskoro uhićenje? Vlasnik vikendice u kojoj su pronašli djevojčicu, žrtvu monstruma iz Srbije: "Viknuo sam sinu 'Daj pištolj!'" Slika nije dostupna Malčanski berberin Osmi dan potrage za monstrumom: Njega i otetu djevojčicu traži više od 600 policajaca, lovaca i dobrovoljaca

Istraga protiv Jovanovića bila je provedena zbog kaznenih djela otmice i silovanja djeteta. Utvrdi li mu se krivica, očekuje ga kazna zatvora u trajanju od 10 godina do doživotnog zatvora. Pripremno ročište zakazano je za petak, nakon što je odbačena Jovanovićeva žalba na rješenje o potvrđivanju optužnice.

Portal B92 neslužbeno doznaje da je Jovanović negirao optužnicu i zlostavljanje djevojčice opisano u njoj. Roditelji dvanaestogodišnjakinje imaju pravo sudjelovati na suđenju, a javnost će biti isključena iz postupka sve do objave presude.

Oteo je na putu do škole

Podsjetimo, Jovanović je uhićen 5. siječnja na groblju u rodnom selu, nakon potrage koja je trajala 17 dana. Dvanaestogodišnjakinju je oteo na putu do škole u Brzom Brodu, a potom ju skrivao u zemunici pored Malče i napuštenim kućama u okolnim selima.

29. prosinca primijetilo ga je lokalno stanovništvo u napuštenoj kući. Pobjegao je, a za sobom je ostavio djevojčicu. Ona je odmah zbrinuta u nišku bolnicu. Do 5. siječnja uspijevao je bježati policiji i stanovnicima sela, a tada je uhićen na seoskom groblju u Malči.

Jovanović je već ranije bio osuđivan zbog silovanja koje je počinio, i to na 10 i 12,5 godina zatvora. Prije dvije godine osuđen je na pet mjeseci zatvora zbog spolnog uznemiravanja maloljetnice preko Facebooka, a na slobodi je bio od ožujka 2019. godine.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene