Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Uskoro uhićenje?

Vlasnik vikendice u kojoj su pronašli djevojčicu, žrtvu monstruma iz Srbije: "Viknuo sam sinu 'Daj pištolj!'"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija i dalje traga za monstrumom Ninoslavom Jovanovićem (46), poznatijem kao Malčanskim berberinom koji je 21 godinu proveo po zatvorima zbog silovanja djevojčica.

U popodnevnim satima u nedjelju, pronađena je djevojčica (12) koju je oteo Ninoslav Jovanović. Čin je to koji je čitavu Srbiju digao na noge te je otad pokrenuta ogromna policijska akcija u kojoj je sudjelovalo oko 800 policajaca.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Danka Ilić potpuna agonija Roditelji malene Danke prvi puta zajedno istupili u javnost: "Sve je laž"

Djevojčica je pronađena u selu Svrljiški Mirkovac, iscrpljena i s ogrebotinama. Prevezena je u bolnicu te je u stabilnom stanju, a noć je u bolnici s njom provela i njezina majka.

Državna tajnica ministarstva unutarnjih poslova Biljana Popović kazala je da je otmičar djevojčicu mučio i zlostavljao.

Brat djevojčice kazao je kako je obitelj cijelo vrijeme vjerovala da je ona živa. Nakon što su im javili da je pronađena u obiteljskoj kući bilo je slavlje. Djed 12-godišnjakinje kaže da je u kući bilo 200 ljudi koji su uglas pjevali njezino ime.

"Ovo je sada najsretnija obitelj na cijelom svijetu", rekao je za Blic otac spašene devojčice i zahvalio svima koji su sudjelovali u potrazi.

"Viknuo sam sinu 'Daj pištolj!' iako nemamo oružje"

Dvanaestogodišnja djevojčica spašena je kada je vlasnik vikendice ušao u kuću i uočio djevojčicu i Jovanovića. Otmičar je skočio kroz prozor i pobjegao, a muškarac je djevojčicu predao policiji.

Kaže da je zbog svega još pod stresom, ali je presretan što je djevojčica živa. Za Blic je ispričao kako je sa sinom slučajno prolazio u blizini pa je odlučio svratiti do vikendice u kojoj nitko ne živi.

"Kada smo se približili vidio sam da su u suterenu jedna vrata odškrinuta pa sam prišao da ih zatvorim. Vjerojatno je monstrum na katu kuće tada čuo buku. Sin ga je vidio na prozoru, jer je odmah pokušao iskočiti sa druge strane", kaže vlasnik vikendice i dodaje kako se morao brzo snaći.

"Viknuo sam sinu 'Daj pištolj!' iako nemamo oružje, ali morao sam se snaći. Taj čovjek je odmah istrčao na drugu stranu na prozor, pa preko terase skočio na zemlju. Našao se oči u oči s mojim sinom", opisao je dramatičnu situaciju te dodao kako je krenuo za njim kako bi vidio kamo bježi i javio policiji.

"Sin je za to vrijeme ušao u kuću, dozivali smo 'curo, curo', jer smo pratili na televiziji što se događa, ali se djevojčica nije javljala. Onda je sin ušao u jednu od soba i viknuo: 'Evo je, živa je!' Obavijestili smo odmah policiju", ispričao je.

Djevojčica je oteta 20. prosinca na putu do škole te je punih devet dana provela u zatočeništvu.

Kurir prenosi kako je policija cijelu noć tragala za monstrumom, a potraga se nastavlja i danas.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene