Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OTKRIVENE STRAHOTE

"Klub za silovanje": Počelo suđenje upravitelju zatvora i čuvarima zbog seksualnog zlostavljanja zatvorenica

Zatvor - 2
Zatvor - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Upravitelj zatvora otišao je u mirovinu nakon što je FBI istražujući optužbe zatvorenica da ih je silovao, pronašao gole fotografije nekih od njih na njegovom službenom mobitelu. Sada počinje suđenje njemu i još četvorici zaposlenika upletenima u skandal.

Ray J. Garcia optužen je za zlostavljanje najmanje tri zatvorenice od 2019. do 2021. u zatvorskim prostorima izvan vidokruga kamera. Prvo bi laskao zatvorenicama koje su mu bile privlačne, obasipao bi ih komplimentima i obećavao im prijevremeno puštanje na slobodu ili premještaj u ustanove s manjom razinom sigurnosti. Na kraju bi ih odvodio na mjesta u zatvoru za koja je znao da ih ne snimaju nadzorne kamere, prisilio ih na seks i fotografirao ih gole.

No onda su neke od žena odlučile otkriti strahote koje su proživjele u federalnom zatvoru koji je postao poznat kao "klub za silovanje". Sada upravitelja potencijalno i samoga čeka zatvorska kazna jer je započelo njegovo suđenje u slučaju koji je šokirao Ameriku.

Garcia je na otvaranju suđenja rekao da se ne osjeća krivim, dok su ostali protiv kojih su podignute optužnici izjavili suprotno. Njegov odvjetnik je rekao kako je nemoguće optužiti ga jer ne postoje snimke koje bi ga inkriminirale, a fotografije su nestale, tvrdi, nakon što je zatvorenice pretraživao zbog sumnje na posjedovanje droge.

Pročitajte i ovo Ilustracija čeka ih zatvor Godinama drogirali vlastite supruge pa gledali kako ih drugi siluju. Ono što su potom činili nadilazi sve granice užasa

Nisu znale da ih fotografira

Svjedočenja zatvorenica potpuno su suprotna. Jedna je tijekom svjedočenja ispričala kako je Garcia inicirao seksualne odnose s njom u toaletu prostora za posjetitelje koji je čistila. Upravitelj je dobro poznavao sva mjesta koja nadzorne kamere ne snimaju. Rekla je kako je u početku Garcia bio dobar prema njoj i obećavao joj je pomoć. Međutim, njegovo nježno ponašanje ubrzo je postalo "pornografsko".

Jednom prigodom ju je natjerao da u sebe stavi napola pojedenu bombonjeru, prenosi KTVU-TV. Naposljetku je shvatila da se Garcia ponašao slično s drugim ženama u zatvoru prije nego što ga je prijavila FBI-u. Prebačena je u drugu ustanovu, a tamo su je maltretirali zbog toga što je progovorila o užasima koje je doživjela.

Pročitajte i ovo Ilustracija Borba protiv nasilja nad ženama Žrtve obiteljskog nasilja zlostavlja se tri puta: Kako ih ohrabriti da ga prijave?

Druga svjedokinja je ispričala kako je za postojanje svojih golih fotografija doznala tek nakon što ju je FBI pozvao na ispitivanje. Garcia ih je fotografirao bez njenog znanja i pristanka.

Očekuje se još svjedočenja, a suđenje bi trebalo potrajati do kraja idućeg tjedna.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene